ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΠΡΑΞΗ ΚΑΙ … ΑΥΛΑΙΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ ΤΟΥ ΑΝΑΣΤΑΣΗ !
Ο Κορίνθιος Υπουργός Αναστάσης Παπαληγούρας διάλεξε ως καταλληλότερη στιγμή την τελετή παραλαβής-παράδοσης του Υπουργείου του για να ανακοινώσει την αποχώρησή του από την πολιτική σκηνή του τόπου μας μετά από 30 χρόνια συνεχούς παρουσίας και 25 χρόνων παρουσίας στην Βουλή των Ελλήνων.
Ολόκληρο το κείμενο της ομιλίας του στην χθεσινή τελετή παραλαβής-παράδοσης έχει ως εξής:
Σεβασμιότατε, Κυρία Υπουργέ Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, Κύριε Υπουργέ Προστασίας του Πολίτη, Κύριοι Υφυπουργοί, Κύριε Αρχηγέ του Λιμενικού Σώματος, Κύριοι Βουλευτές, Κύριε Νομάρχα, Κύριε Δήμαρχε, Κύριε Πρόεδρε του Ναυτικού Επιμελητηρίου, Κύριε Πρόεδρε της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών, Κύριε Πρόεδρε της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας, Κύριοι εκπρόσωποι της ναυτεργασίας και της πλοιοκτησίας,
Κύριοι εκπρόσωποι αρχών και φορέων, Αγαπητοί Συνεργάτες, Κυρίες και Κύριοι,
Επιτρέψτε μου να ξεκινήσω με μια προσωπική αναφορά. Η σημερινή παράδοση του Υπουργείου είναι για μένα η τελευταία πολιτική μου πράξη.
Την 4η Οκτωβρίου ολοκληρώθηκε μια προσωπική πορεία 30 ετών στον δημόσιο βίο, και 25 ετών στη Βουλή.
Τα τελευταία 5 χρόνια ο Κώστας Καραμανλής με τίμησε με την εμπιστοσύνη του, αναθέτοντάς μου δύο κρίσιμα Υπουργεία. Στο Υπουργείο Δικαιοσύνης επέβαλα την κάθαρση της Δικαιοσύνης από τους επίορκους λειτουργούς της. Στο Υπουργείο Ναυτιλίας βάλαμε τάξη στο καθεστώς των άγονων γραμμών και ολοκληρώσαμε την Συμφωνία με την Κίνα - μια συμφωνία με ισχυρότατα οικονομικά, εμπορικά και στρατηγικά οφέλη, καθώς καθιστά τον Πειραιά σημαντική πύλη εισόδου των κινεζικών προϊόντων στην Ευρώπη.
Όλα αυτά τα χρόνια, έχω την ικανοποίηση ότι υπηρέτησα την πατρίδα μου, την Παράταξή μου και την Κορινθία με καθαρότητα, ανιδιοτέλεια και ειλικρίνεια, χωρίς ηθικές εκπτώσεις και χωρίς συμβιβασμούς.
Αυτή η απόλυτη στάση ζωής, μου προσέδωσε το προνόμιο να αποκτήσω πολλούς φίλους, αλλά -βεβαίως- και πολλούς εχθρούς…..
Αισθάνομαι εδώ την ανάγκη να ευχαριστήσω όλους όσοι με εμπιστεύθηκαν, με στήριξαν, συμπορεύθηκαν μαζί μου. Ιδιαίτερα τον λαό της Κορινθίας που μου έδωσε σε επτά εκλογές την εντολή και τη δυνατότητα να προσφέρω.
Κλείνω, πράγματι, την πολιτική μου διαδρομή χωρίς να έχω αποστεί από την αρχή ότι η πραγματική πολιτική είναι συνώνυμη της προσφοράς και του ήθους - ανεξάρτητα από την κομματική και ιδεολογική επιλογή του καθενός μας.
Σχετικά άρθρα:
















Προφανώς η μη εκλογή του Αναστάση Παπαληγούρα έφερε αρκετή ανακούφιση σε όχι λίγους ανθρώπους της Ναυτιλίας και φυσικά και του Λιμενικού Σώματος.
Η πρώτη που θα πρέπει να χάρηκε είναι η Ιδιαιτέρα του τέως, καθώς ουκ ολίγες φορές θεάθηκε να βγαίνει με δάκρυα στα μάτια από το γραφείο του αθυρόστομου μετά από απρεπείς κατσάδες που της έκανε.
Αλλά χωρίς αμφιβολία αυτός που έχει κάθε λόγο να “χαίρεται” είναι ο υφυπουργός Πάνος Καμμένος του οποίου κυριολεκτικά ο Αναστάσης Παπαληγούρας του έψησε το ψάρι στα χείλη τους τελευταίους 12 μήνες. Και σύμφωνα με καλά πληροφορημένη πηγή, στις 29 Μαΐου 2009 έκανε μεγάλες προσπάθειες ο πρωθυπουργός να πείσει τον κ. Καμμένο να παραμείνει στη θέση του όταν ο τελευταίος απηυδισμένος και αηδιασμένος από τη συμπεριφορά του Υπουργού δήλωσε την παραίτησή του.
Η τελευταία ιταμή ενέργεια του τέως
Μέχρι και την τελευταία ημέρα, ημέρα των εκλογών, ημέρα του ναυαγίου του ΚΑΠΕΤΑΝ ΜΙΧΑΛΗΣ και φυσικά και του ανεπανάληπτου ναυαγίου της Νέας Δημοκρατίας, ο “άνθρωπος” προσπάθησε να “θάψει” ακόμα και τον τελευταίο κόπο του δραστηριότατου συναδέλφου του με τον πλέον ιταμό τρόπο.
Όσο κι αν κάποιοι δεν θα το πιστέψουν, ο Αναστάσης Παπαληγούρας από την Κορινθία όπου βρισκόταν, διέταξε τον διευθυντή του Γραφείου Τύπου του ΥΕΝΑΝΠ να αφαιρέσει το όνομα του κ. Καμμένου από το δελτίο Τύπου του ναυαγίου.
Σημειώνεται ότι ο υφυπουργός, βρέθηκε από τις 3.30 το πρωί στο Υπουργείο Ναυτιλίας, συντονίζοντας το έργο της διάσωσης των επτά Ελλήνων και δύο αλλοδαπών ναυτικών, μελών του πληρώματος του ΚΑΠΕΤΑΝ ΜΙΧΑΛΗΣ που βυθίστηκε μετά από σύγκρουση με σημαία Παναμά φορτηγό πλοίο SANTANA.
Λογικό ήταν το Γραφείο Τύπου να μνημονεύσει το ονομά του καθώς ο άνθρωπος είχε την πολιτική ευθύνη της όλης επιχείρησης. Αυτό και έκανε το Γραφείο Τύπου και ενώ το έγγραφο ήταν έτοιμο να περάσει στα ΜΜΕ ο κ. Λαγκαδιανός - σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες - έλαβε τηλεφώνημα από την ιδιαιτέρα του τέως η οποία και τον συνέδεσε με τον Αναστάση Παπαληγούρα.
Ο τέως αφού ενημερώθηκε για τη περισυλλογή και του νεκρού ναυτικού και όλων όσων προηγήθηκαν, ζήτησε από τον διευθυντή του Γραφείου Τύπου να αφαιρέσει την παράγραφο που αναφερόταν στον υφυπουργό και να προσθέσει τα εξής:
Σύμφωνα πάντα με ασφαλείς πληροφορίες ο κ. Λαγκαδιανός αμέσως μετά ρώτησε το τέως: Να προσθέσω και δυο λόγια για τον κ. Υφυπουργό κ. Υπουργέ δεδομένου ότι ήταν εδώ όλες τις ώρες του συμβάντος μέσα στη νύχτα;
Τέως: Λαγκαδιανέ μίλησα. Νομίζω ότι έγινα κατανοητός.
- Μα κύριε Υπουργέ ο κ. Υφυπουργός ήταν εδώ από τη πρώτη στιγμή του συμβάντος και έφυγε μετά τη περισυλλογή του νεκρού. Βρισκόταν συνεχώς στον Θάλαμο…
- Λαγκαδιανέ μίλησα και ήμουν σαφής. Τέλος. Και του έκλεισε το τηλέφωνο στα μούτρα λένε οι πληροφορίες μας.
Περισσεύουν στη Ν.Δ. οι Παπα-ληγούρηδες
Τώρα τι ήθελε να πετύχει ο άνθρωπος; Να “κοντύνει” τον Πάνο Καμμένο; Να αφαιρέσει ψήφους από τον Πάνο Καμμένο; Μήπως και μέρα που ήταν, θα κέρδιζε κανείς από τους δύο έστω μία ψήφο για τη συμμετοχή του ή όχι στη παρακολούθηση του περιστατικού;
Για να μη πούμε ότι γελάει και το παρδαλό κατσίκι με τις “εντολές” που έδωσε ο μέχρι χθες υπουργός Ναυτιλίας για τη διερεύνηση του θέματος από τις εμπλεκόμενες Υπηρεσίες του Λ.Σ. λες και εκείνον περιμένανε οι Λιμενικοί για να κάνουν τα αυτονόητα.
78 χρονών …ναυτικός εν ενεργεία!!!
Αλλά και το άλλο με την ενημέρωση της οικογένειας του νεκρού από τον Αρχηγό του Λιμενικού;
Δεν λυπήθηκε τον καημένο τον ναύαρχο Ρετζεμπέρη που θα βρισκόταν αντιμέτωπος με την οικογένεια ενός ανθρώπου 78 ΧΡΟΝΩΝ (78 ΧΡΟΝΩΝ ΡΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕ!) που εξακολουθούσε σα σκλάβος να δίνει τη μάχη για την επιβίωση σ’ ένα από τα πλέον σκληρά επαγγέλματα της γης;
Όσο για τη συμπεριφορά του, την ιταμή συμπεριφορά του προς τον συνάδελφό του Πάνο Καμμένο τι να πει κανείς. Είναι γενικώς παραδεκτό και ιδιαίτερα στα νησιά του Αιγαίου, ότι ένας Καμμένος δεν μπορούσε να φέρει την Άνοιξη σ’ αυτή τη χώρα όσο κι αν ο άνθρωπος πραγματικά προσπάθησε να παράγει - και το πέτυχε - έργο στα νησιά. Δυστυχώς για τη Ν.Δ. οι Παπα-ληγούρηδες στη Ν.Δ. περισσεύουν. Γι αυτό και η χθεσινή μοναδική στην ιστορία της εκλογική πανωλεθρία! Ευτυχώς ξεμπερδέψαμε.
ΥΓ: Τον Καμμένο ήθελε να …κοντύνει και τελικά έπεσε στον λάκκο που εκείνος άνοιξε, κατά τα ειωθότα .