ΈΦΥΓΕ Ο ΧΡΗΣΤΟΣ ΤΣΑΚΟΠΟΥΛΟΣ…

tsakopoulos ΈΦΥΓΕ Ο ΧΡΗΣΤΟΣ ΤΣΑΚΟΠΟΥΛΟΣ...

Ένας από τους παλιούς και καταξιωμένους επιχειρηματίες της Κορίνθου , ο Χρήστος Τσακόπουλος έφυγε στα 78 του χρόνια.
Ο άνθρωπος που συνέδεσε το όνοματά του με την ζωντανή ιστορία του σινεμά στην πόλη μας. Τα σινεμά ΛΑΪΣ έχουν ανεξίτηλη την δική του σφραγίδα στην ιστορία του κινηματογράφου του τόπου μας,  μια ιστορία που συνεχίζει επάξια ο μοναχογιός του Δημήτρης. Πρωτοπόρος και στο χώρο του τουρισμού αλλά και της διοργάνωσης των μεγάλων εκδηλώσεων αφού δημιούργησε πριν από πολλά χρόνια το ΜΟΤΕΛ ΙΣΘΜΙΑ στον Ισθμό της Κορίνθου, με την γνωστή αίθουσα που έχει φιλοξενήσει εκατοντάδες πολιτικές ,κοινωνικές και πολιτιστικές εκδηλώσεις κυρίως των προηγούμενων δεκαετιών όταν ήταν από τις ελάχιστες αίθουσες του είδους σε όλο το νομό Κορινθίας! Ευγενής και ευπατρίδης ο αείμνηστος Χρήστος παραχωρούσε συχνά-πυκνά τις αίθουσες του ΜΟΤΕΛ και του κινηματοθέατρου ΛΑΪΣ αφιλοκερδώς για πολιτιστικούς και διάφορους κοινωνικούς σκοπούς.

tsakopoulos1 ΈΦΥΓΕ Ο ΧΡΗΣΤΟΣ ΤΣΑΚΟΠΟΥΛΟΣ...

Ο φακός της sfedona.gr “συνέλαβε” τον αείμνηστο Χρήστο Τσακόπουλο σε μία από τις τελευταίες δημόσιες εμφανίσεις του. Την Πέμπτη 1 Οκτωβρίου σε προεκλογική συγκέντρωση του Τάσου Χωρέμη .

Είχα την χαρά και την τιμή να συνεργαστώ από τα νεανικά μου χρόνια πολλές φορές με τον αξέχαστο Χρήστο όταν μας παραχωρούσε το ΛΑΪΣ για μαθητικές παραστάσεις αλλά και για τον Θεατρικό Όμιλο Κορίνθου και τα Πανελλήνια Φεστιβάλ Θεάτρου. Και την μεγάλη αίθουσα του ΜΟΤΕΛ για πολιτιστικά συνέδρια , συνδικαλιστικά και πολιτικά γεγονότα. Μερικές φορές πληρώναμε ένα μικρό ποσό και τις περισσότερες λέγαμε «Χρήστο το ταμείο είναι μείον» και μας τα παραχωρούσε δωρεάν! Αυτός ήταν ο Χρήστος Τσακόπουλος !
Μερικές φορές νευρικός και φωνακλάς, αλλά πάντα με καρδιά μικρού παιδιού με απέραντη και ατέλειωτη καλοσύνη. Φτάνει να μην του έλεγες κάτι άσχημο για τις δύο μεγάλες πράσινες αγάπες της ζωής του: Το ΠΑΣΟΚ και τον Παναθηναϊκό!
Είχε ασχοληθεί επί μακρόν ενεργά με τα κοινά της πόλης και είχε διατελέσει πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Κορίνθου!
Αντίο Χρήστο! Αιωνία σου η μνήμη! Ας είναι ελαφρύ το χώμα της αγαπημένης σου Κορινθιακής γης που σε σκεπάζει από σήμερα!

Σχετικά άρθρα:

  1. Ο ΧΡΗΣΤΟΣ ΖΑΧΑΡΙΑΣ ΒΑΖΕΙ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΟ ΣΙΚΥΩΝΙΩΝ
  2. Ο ΧΡΗΣΤΟΣ ΔΗΜΑΣ ΣΤΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ - ΟΛΟΙ ΟΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΤΗΣ Ν.Δ. ΣΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ
  3. ΔΗΜΟΣ ΣΙΚΥΩΝΙΩΝ : Ο ΧΡΗΣΤΟΣ ΖΑΧΑΡΙΑΣ ΖΗΤΑ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΠΟΛΛΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ

Αφήστε ένα σχόλιο