Η ΕΠΟΧΗ ΤΩΝ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΩΝ ΥΠΟΣΧΕΣΕΩΝ ΤΕΛΕΙΩΣΕ . ΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΤΗΣ ΚΟΡΙΝΘΟΥ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΞΕΚΑΘΑΡΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

kolias56Βλέπουμε το τελευταίο διάστημα μία δραματική αύξηση στον αριθμό των φορτηγών, που διασχίζουν την πόλη της Κορίνθου, προκειμένου να διακινήσουν εμπορεύματα από το λιμάνι της πόλης κυρίως προς την Αττική. Η αιτία είναι βεβαίως ο διπλασιασμός των πλοίων, τα οποία χρησιμοποιούν το λιμάνι της Κορίνθου ως εμπορευματικό σταθμό. Επειδή αναμένεται περαιτέρω αύξηση της κίνησης, πράγμα που θα έχει καταστροφικές συνέπειες για τους κατοίκους, θεώρησα υποχρέωσή μου να καλέσω το αρμόδιο Υπουργείο να τοποθετηθεί ως προς την δυνατότητα εξυπηρέτησης όλων των χρήσεων από το λιμάνι και να βρει μία λύση ώστε να αποσυμφορηθεί η Κόρινθος. Είναι προφανές ότι ούτε η πόλη, ούτε και το λιμάνι είναι σχεδιασμένα για να αντέξουν τέτοιο βάρος. Θέλησα με αυτόν τον τρόπο να εκφράσω, ως κάτοικος αυτής της πόλης, την ανησυχία μου για τη φθίνουσα ποιότητα ζωής, για την ασφάλεια των πολιτών, αλλά και να επαναλάβω την πάγια θέση μου ότι το λιμάνι θα πρέπει πρωτίστως να έχει τουριστικό και επιβατικό χαρακτήρα.
Για να μην σπεύσουν οι κακόπιστοι να πουν ότι η παρέμβασή μου είναι όψιμη, οφείλω να υπενθυμίσω ότι έχω επανειλημμένα εκφράσει δημόσια, και ως Βουλευτής της συμπολίτευσης, την άποψη αυτή. Πιστεύω ότι δεν μπορεί να αποκλειστεί εντελώς ο εμπορευματικός χαρακτήρας. Η προμήθεια και η διακίνηση των τοπικών αγροτικών και βιομηχανικών προϊόντων, των πρώτων υλών κλπ από την Κόρινθο συμβάλει στην ανταγωνιστικότητα της τοπικής οικονομίας, τονώνοντας παράλληλα το εισόδημα αγροτών, επιχειρήσεων, αλλά και συνεισφέροντας έσοδα στο Δήμο. Πλην όμως, έχω ξεκαθαρίσει ότι η ποιότητα ζωής στην πόλη της Κορίνθου είναι η πρώτη προτεραιότητα. Η επιβάρυνση της κυκλοφορίας με βαρέα οχήματα, η ρύπανση, ο θόρυβος και όλα όσα μπορεί να συνεπάγεται η λειτουργία ενός μεγάλου λιμανιού πρέπει πάση θυσία να αποφευχθούν.
Η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, εντάσσοντας το λιμάνι της Κορίνθου στο γενικό χωροταξικό, προέβλεπε συγκεκριμένες υποδομές για την προστασία της ποιότητας ζωής στην πόλη. Επιπλέον, το αρμόδιο Υπουργείο είχε ξεκαθαρίσει ότι ο χαρακτήρας χρήσεων του λιμένα της Κορίνθου θα είναι κατά προτεραιότητα τουριστικός - επιβατικός και στη συνέχεια εμπορικός. Οι Βουλευτές του ΠΑΣΟΚ ως αντιπολίτευση καλούσαν την Κυβέρνηση να σταματήσει την εμπορική χρήση του λιμανιού της Κορίνθου. Το ίδιο πρέπει να πράξουν και τώρα, που ο φόρτος έχει διπλασιαστεί και η πόλη υφίσταται τις επικίνδυνες και βλαβερές συνέπειες.
Είναι συγκεκριμένες οι πολιτικές επιλογές που έχουν οδηγήσει στην αύξηση της εμπορευματικής κίνησης στο λιμάνι της Κορίνθου. Οι προεκλογικές δεσμεύσεις του ΠΑΣΟΚ για την αναθεώρηση της σύμβασης με την Cosco και οι απεργίες στο λιμάνι του Πειραιά, έχουν αυξήσει δραματικά την εμπορευματική κίνηση στο λιμάνι της Κορίνθου. Οι ναυτιλιακές εταιρίες, προκειμένου να αποφύγουν τις καθυστερήσεις και το υψηλότατο κόστος που συνεπάγονται, καταφεύγουν σε μικρότερα λιμάνια, μεταξύ των οποίων και αυτό της Κορίνθου. Εν αναμονή της απάντησης του Υπουργού, καλώ τους Βουλευτές του ΠΑΣΟΚ και τον κύριο Υφυπουργό να τοποθετηθούν επάνω στο θέμα. Να πουν πώς ακριβώς αντιλαμβάνονται τις πολυδιαφημισμένες προεκλογικές δεσμεύσεις σε ό,τι αφορά το λιμάνι της Κορίνθου και να ζητήσουν άμεσα τη μείωση της εμπορευματικής δραστηριότητας. Η εποχή των εξαγγελιών τελείωσε. Οι πολίτες της Κορίνθου περιμένουν έμπρακτες απαντήσεις.

Κώστας Κόλλιας
Βουλευτής Ν.Δ. Κορινθίας

Σχετικά άρθρα:

  1. Γ. ΓΚΙΩΝΗΣ: Η ΕΠΟΧΗ ΤΗΣ ΜΑΚΕΤΑΣ ΤΕΛΕΙΩΣΕ. ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΩΝ ΕΡΓΩΝ
  2. ΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΤΗΣ ΚΟΡΙΝΘΟΥ ΜΕ ΦΟΝΤΟ ΤΟ LOUIS MAGESTY
  3. ΟΧΙ ΑΛΛΕΣ ΧΑΜΕΝΕΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΤΗΣ ΚΟΡΙΝΘΟΥ

1 σχόλιο για το Η ΕΠΟΧΗ ΤΩΝ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΩΝ ΥΠΟΣΧΕΣΕΩΝ ΤΕΛΕΙΩΣΕ . ΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΤΗΣ ΚΟΡΙΝΘΟΥ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΞΕΚΑΘΑΡΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

  • Nikos

    H ΨΗΦΟΣ ΤΗΣ ΜΕΓΑΛΗΣ ΜΕΡΙΔΑΣ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΦΟΡΑ ΘΑ ΠΑΝΕ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΣΕ ΟΠΟΙΟΝ ΔΕΣΜΕΥΤΕΙ ΟΤΙ 8Α ΧΑΡΙΣΕΙ ΤΗΝ ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΜΑΡΙΝΑ - ΚΑΙ ΜΟΝΟ - ΣΤΗΝ ΚΟΡΙΝΘΟ.
    ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΕΜΠΟΡΙΚΟ (ΚΑΙ ΟΙ ..ΠΑΡΕΛΚΟΜΕΝΕΣ ΑΝΘΙΥΓΕΙΝΕΣ ΝΤΑΛΙΚΕΣ) ….ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΚΟΡΙΝΘΟΥ!

Αφήστε ένα σχόλιο