Ο ΠΛΑΤΑΝΟΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΖΗΣΕΙ !

cebaceb5cf86ceb1cebbceb1cf81ceb9 cf80cebbceb1cf84ceb1cebdcebfcf83 Ο ΠΛΑΤΑΝΟΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΖΗΣΕΙ !

Από δεκάδες κατοίκους του Κεφαλαρίου Κορινθίας, γνωστού και με το όνομα Ντούσα , λάβαμε την διαμαρτυρία τους που έχει να κάνει με ένα οικολογικό και περιβαλλοντικό θέμα. Την απόπειρα όπως καταγγέλλουν για να κοπεί ο αιωνόβιος πλάτανος στην γραφική πλατεία του χωριού. Επειδή γνωρίζουμε και εμείς για την μοναδική ομορφιά του σπάνιου αυτού δέντρου και επειδή κρατάμε τις καλλίτερες των αναμνήσεών μας από τα οδοιπορικά που έχουμε κάνει στο Κεφαλάρι και τα ρεπορτάζ κάτω από την δροσιά του πλάτανου τα καλοκαίρια και με φόντο τα χιονισμένα κλαδιά του το χειμώνα ,  συνυπογράφουμε ως ηλεκτρονική εφημερίδα το παρακάτω κείμενο των κατοίκων. Τους διαβεβαιώνουμε ότι θα είμαστε ενεργά κοντά τους σε κάθε μορφή διαμαρτυρίας και αγώνα τους.
Και για την ιστορία-που την γνωρίζουν καλλίτερα οι ντόπιοι από εμάς- θα πούμε ότι δεν πήγε ο πλάτανος να ξεφυτρώσει δίπλα σε σπίτια και άλλα οικήματα. Αυτά πήγαν και έγιναν δίπλα στον πλάτανο!!!

Παραθέτουμε την επιστολή διαμαρτυρίας των κατοίκων:

platanos Ο ΠΛΑΤΑΝΟΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΖΗΣΕΙ !

Όπως αποθανάτισε ο φακός της sfedona.gr τον ιστορικό πλάτανο χιονισμένο στη διάρκεια οδοιπορικού μας στην περιοχή

Oι υπογραφόμενοι κάτοικοι Κεφαλαρίου Κορινθίας διαφωνούμε ριζικά, εκφράζοντας ταυτοχρόνως την οργή και την πίκρα μας στη σχεδιαζόμενη κοπή έστω και μερική ,του πλατάνου που δεσπόζει στην πλατεία του χωριού μας. Η διαφωνία μας στηρίζεται στην ακλόνητη πεποίθηση όλων ότι ο πλάτανος θεωρείται -και είναι-σπάνιο μνημείο της φύσης, ταυτισμένος με την ίδια ιστορία του χωριού , άρα είναι ένα «ιερό» δέντρο που οφείλουμε να σεβαστούμε αλλά και να μεριμνούμε για την υγεία του και την αιώνια παρουσία του στο φυσικό τοπίο.
Συμφωνούν μαζί μας και συνυπογράφουν ασμένως,όλοι οι επισκέπτες, είτε κάτοικοι που ζουν σε άλλα μέρη είτε ταξιδιώτες που έρχονται για πρώτη φορά και νοιώθουν δέος στο αντίκρυσμα του,είτε φορείς και ομάδες με περιβαλλοντικές ευαισθησίες, είτε ακόμη περισσότερο οικολογικές οργανώσεις που κάνουν λόγο για ένα από τα μεγαλύτερα εγκλήματα στην Ορεινή Κορινθία εάν βεβαίως υλοποιηθούν τα σχέδια των μελλοντικών καταστροφέων του πανέμορφου και σπάνιου δέντρου. Όλοι αυτοί είναι μαζί μας σε όποιον αγώνα και αν χρειαστεί να οδηγηθούμε για την διάσωσή του.
Επιπροσθέτως διαμαρτυρόμαστε έντονα για το γεγονός ότι τα σχέδια κοπής που εκπονήθηκαν , αλλά και όποιες αποφάσεις ελήφθησαν έγιναν ερήμην όλων ημών,χωρίς να ενημερωθεί το Τοπικό Συμβούλιο ,οι Αρχές του χωριού και κατ’ επέκταση όλο το χωριό. Καταπατήθηκαν δηλαδή οι θεμελιώδεις δημοκρατικές αρχές ,κάτι που είναι ξένο ακόμα και στον παραδοσιακό πολιτισμό του χωριού ,στον πολιτισμό δηλαδή της αλληλεγγύης ,της συλλογικότητας και της κοινής μοίρας.(Το ιδιωτικό συμφέρον έρχεται δεύτερο..)
Εμφορούμενοι απ’αυτόν τον πολιτισμό δηλώνουμε ότι θα σταθούμε απέναντι σε οποιαδήποτε εντολή απ’όπου κι’ αν προέρχεται ,που θα αποσκοπεί στην τέλεση ενός «εγκλήματος» Καλούμε τέλος την Κεντρική Πολιτεία και τους εκλεγμένους βουλευτές να μην συναινέσουν σε ένα ανοσιούργημα.

Ακολουθούν υπογραφές κατοίκων ,φίλων, επισκεπτών, φορέων και οργανώσεων.

Σχετικά άρθρα:

  1. Η ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΓΕΝΙΑ ΘΑ ΖΗΣΕΙ ΕΝΑ ΜΕ ΔΥΟ ΧΡΟΝΙΑ ΛΙΓΟΤΕΡΑ
  2. Β. ΑΝΔΡΙΑΝΑΚΟΣ : Η ΝΕΜΕΑ ΔΙΝΕΙ ΛΥΣΗ ΣΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΗΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΤΩΝ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ - ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΟΥΝ
  3. ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΔΗΜΟΥΛΗΣ: ΣΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΚΑΛΠΕΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΕΝΑΣ ΣΕΙΣΜΟΣ! Ο ΣΥΡΙΖΑ ΖΗΤΑΕΙ ΕΝΤΟΛΗ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΜΕ ΜΙΑ ΝΕΑ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΗ !

100 σχόλια για το : Ο ΠΛΑΤΑΝΟΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΖΗΣΕΙ !

  • ΕΠΕΙΔΗ ΚΑΠΟΙΟΙ ΕΠΕΤΡΕΨΑΝ ΣΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΤΟΥΣ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΥΠΟΧΕΙΡΙΟ ΤΟΥ ΧΡΗΜΑΤΟΣ ΔΕΝ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΟΛΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΤΟ ΙΔΙΟ …..ΠΑΤΑΞΗ ΣΤΗΝΑΤΟΜΙΚΗ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑ……. ΘΑ ΑΓΩΝΙΣΤΟΥΜΕ ΣΕ ΟΤΙ ΠΡΟΣΒΑΛΕΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΜΑΣ

  • ΝΙΚΟΣ

    ΑΓΑΠΗΤΕ ΘΟΔΩΡΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΟΥΛΤΟΥΡΑ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΕΝΑ ΚΤΙΡΙΟ ΤΟΥ 1880????

  • ΜΙΝΑ

    ΚΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΣΑΣ ΒΓΑΛΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΠΟ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΞΕΝΩΝΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΕΙ ΣΤΗΝ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ:
    Μετά την ηλεκτρονική δημοσίευση της επιστολής διαμαρτυρίας των κατοίκων του Κεφαλαριου Κορινθίας και για την αποκατάσταση της αλήθειας θέτουμε υπόψη σας τα κάτωθι :
    1- Δεν ζητήσαμε ποτέ από τις αρμόδιες Υπηρεσίες ( Εκκλησιαστική επιτροπή , Δασαρχείο ,Δήμο Στυμφαλίας ,Τοπικό συμβούλιο) να κοπεί ο αιωνόβιος πλάτανος που δεσπόζει στην γραφική πλατεία του χωριού μας και αναγνωρίζουμε ότι αποτελεί μια σπάνια ομορφιά του χωριού και πηγή ξεκούρασης κατά τους θερινούς μήνες με την δροσιά του.
    2- Για την καλή του φυσική κατάσταση όμως απαιτείται φροντίδα ήτοι κατάλληλο κλάδεμα ,ράντισμα δεδομένου ότι πλάτανος γενικά προσβάλλεται από πολλές ασθένειες όπως ο περονόσπορος και οι προνύμφες των λεπιδοπτέρων λόγω του κρύου ή του υγρού ανοιξιάτικου καιρού με αποτέλεσμα να δημιουργείται σαθρότητα στις κλάρες του και να εγκυμονούν κινδύνους από το ξαφνικό πέσιμο τους τέτοιο γεγονός είχε συμβεί στην πλατεία της Χίου πριν λίγα χρόνια με τον τραυματισμό ατόμων.
    3- Στην περίπτωση μας δεν έχει υπάρξει η αρμόζουσα φροντίδα για την καλή φυσική κατάσταση του πλάτανου από τους διαμαρτυρόμενους κατοίκους του Χωριού ενώ είναι εμφανής η εγκατάλειψη του από το γεγονός ότι κάποιες κλάρες που έχουν δεθεί με συρματόσχοινο έχουν τραυματιστεί επειδή κανένας δεν ενδιαφέρθηκε να αλλάξει το συρματόσχοινο. Πέρσι τον χειμώνα έσπασε μια μεγάλη κλάρα που υποβασταζετο από σιδερένιο πάσαλο . Τα έντονα καιρικά φαινόμενα που εκδηλώθηκαν πέρσι και φέτος τον χειμώνα έσπασαν αρκετές κλάρες που έπεσαν στην πλατεία , στο δρόμο ,στην αυλή του ξενώνα καθώς και στην σκεπή του όπου προκλήθηκαν υλικές ζημίες και από τύχη δεν θρηνήσαμε θύματα.
    4- Μετά τα ανωτέρω δεδομένου ότι δίπλα από τον πλάτανο λειτουργώ εδώ και μια πενταετία ένα ξενώνα σε κτήριο του 1880 που έχει χαρακτηριστεί παραδοσιακό από τον Ε Ο Τ δημιουργείται σοβαρός κίνδυνος από μια κλάρα του πλάτανου που βρίσκεται πάνω από την στέγη του κτηρίου και μόνο για αυτό το μέρος της κλάρας ζήτησα από τις προαναφερόμενες Αρχές την κοπή του για την ασφάλεια των επισκεπτών του ξενώνα και όχι για να δημιουργήσω οικολογικό και περιβαλλοντικό πρόβλημα όπως καταγγέλθηκε. Άλλωστε ειναι αδύνατον να δημιουργηθεί τέτοιο πρόβλημα από ένα μικρό μέρος της κλάρας δεδομένου ότι και κατά το παρελθόν ιδιοκτήτες σπιτιών γύρω από τον πλάτανο έχουν κόψει κλάρες που απλώνονταν πάνω από τα σπίτια τους χωρίς να υπάρξει το παραμικρό πρόβλημα στον πλάτανο.
    5- Επιπρόσθετα σας γνωρίζω ότι κατά τις εορτές των Χριστουγέννων υπέστη οικονομικό κόστος διότι κατά την εκδήλωση των εντόνων καιρικών φαινομένων αναγκάστηκα μετά από διαμαρτυρίες πελατών μου να εκκενώσω τον όροφο του ξενώνα να τους εξασφαλίσω διαμονή σε άλλο ξενοδοχείο και να υποστώ οικονομικό κόστος και την ανάλογη δυσφήμιση.
    6- Τέλος είμαι στην διάθεση σας να επισκεφθείτε τον ξενώνα και να σχηματίσετε ιδία εικόνα για τα καταγγελλόμενα τα οποία μόνο από εμπάθεια και κακία θα μπορούσαν να εξηγηθούν.

  • Αν είναι έτσι όπως τα γράφει η κ.Μινα, δηλαδή αφορά κλάδεμα (ιδιαίτερο όμως) και φροντίδα γενικότερη και όχι μόνον για το τμήμα του ξενώνα της, τότε συμφωνώ.
    Βεβαίως δεν συζητείται η κοπή του αιωνόβιου πλάτανου γιατί θα είναι έγκλημα! Και οι εγκληματίες πρέπει να πηγαίνουν φυλακή!!
    Ένας μισο-Ντουσιαϊτης.

  • ΜΑΛΙΣ

    Α ΡΕ ΠΛΑΤΑΝΕ ΤΙ ΕΧΕΙΣ ΝΑ ΤΡΑΒΗΞΕΙΣ ΑΚΟΜΑ!!!ΜΙΝΑ ΓΙΑ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΞΕΡΕΙΣ ΠΟΙΟΣ ΦΤΑΙΕΙ?ΟΥΤΕ ΕΣΥ,ΟΥΤΕ Ο ΠΛΑΤΑΝΟΣ ΑΛΛΑ ΟΥΤΕ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ!!!ΓΙΑ ΟΛΑ ΦΤΑΙΕΙ Ο ΘΕΟΣ!ΦΤΑΙΕΙ ΓΙΑΤΙ ΒΡΕΧΕΙ,ΦΥΣΑΕΙ,ΧΙΟΝΙΖΕΙ ΦΤΑΙΕΙ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΚΑΙΡΙΚΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ!ΤΙ ΦΤΑΙΕΙ Ο ΠΛΑΤΑΝΟΣ ΑΜΑ ΕΧΟΥΜΕ ΑΚΡΑΙΑ ΚΑΙΡΙΚΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ?ΜΕ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΛΟΓΙΚΗ ΚΙΝΔΥΝΕΥΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΑΝΑ ΠΑΣΑ ΩΡΑ ΚΑΙ ΣΤΙΓΜΗ ΑΛΛΑ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΛΑΤΑΝΟ!ΤΟ ΙΔΙΟ ΙΣΧΥΕΙ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΕΛΑΤΕΣ ΣΟΥ!ΚΑΙ ΑΦΟΥ ΣΕ ΑΠΑΣΧΟΛΕΙ Η ΣΩΜΑΤΙΚΗ ΤΟΥΣ ΑΚΕΡΑΙΟΤΗΤΑ ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΑΜΟΝΗ ΤΟΥΣ ΣΤΟ ΠΑΝΕΜΟΡΦΟ ΧΩΡΙΟ ΜΑΣ,ΜΕΡΙΜΝΙΣΕ ΓΙΑ ΑΥΤΗ!!!ΔΩΣΕ ΚΡΑΝΟΙ,ΠΑΝΟΠΛΙΕΣ ΚΑΙ ΠΡΙΟΝΙΑ(ΠΡΙΟΝΙΑ ΓΙΑ ΕΥΝΟΗΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ).ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΝΑ ΤΟΥΣ ΕΡΘΕΙ ΚΑΜΙΑ ΚΟΤΡΟΝΑ ΣΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΣΤΟ ΠΕΡΙΠΑΤΟ ΤΟΥΣ.ΜΗ ΞΕΧΝΑΜΕ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΑ ΜΟΝΟΠΑΤΙΑ ΑΛΛΑ…….ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΙΝΔΥΝΟΣ…!ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΠΑΛΙΑ ΣΠΙΤΙΑ ΣΤΟ ΜΟΝΟΠΑΤΙ ΜΙΣΟΓΚΡΕΜΙΣΜΕΝΑ.ΑΛΛΑ ΠΟΙΟΣ ΦΤΑΕΙ ΓΙΑ ΟΛΑ ΑΥΤΑ?ΣΙΓΟΥΡΑ ΟΧΙ ΕΓΩ!!!ΑΣ ΚΟΙΤΑΞΕΙ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΤΗ ΚΑΜΠΟΥΡΑ ΤΟΥ ΚΑΙ ΑΣΕ ΤΟ ΔΕΝΤΡΑΚΙ ΣΤΗΝ ΗΣΥΧΙΑ ΤΟΥ!!!

  • ΝΙΚΟΣ

    ΒΑΣΩ ΜΑΛΛΟΝ ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙ ΣΩΣΤΑ Ο ΠΛΑΤΑΝΟΣ ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΟΜΙΛΙΚΟΣ ΤΟΥ ΚΤΙΡΙΟΥ ΠΡΙΝ ΛΟΙΠΟΝ ΓΡΑΨΕΙΣ ΚΑΤΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΟΥ ΠΡΩΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥ ΛΟΓΟΥ ΤΟ ΑΛΗΘΕΣ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΜΠΕΙΣ ΣΤΗ ΣΕΛΙΔΑ ΤΟΥ ΧΩΡΙΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΔΕΙΣ ΤΗΝ ΗΛΙΚΙΑ ΤΟΥ ΠΛΑΤΑΝΟΥ..ΑΛΛΑ ΜΑΛΟΝ ΔΕΝ ΜΠΗΚΕΣ ΚΑΝ ΣΤΟ ΚΟΠΟ…

  • Μάρκος

    Κάτω τα χέρια από το ιστορικό πλατάνι..
    Από το ΚΛΑΔΕΜΑ ως την ΚΟΠΗ υπάρχει τεράστια διαφορά.
    Είναι χρέος όλων μας να προστατέψουμε ότι απέμεινε από το φυσικό πλούτο αυτής της γης, που το κεφάλαιο ασελγεί καθημερινά πάνω της.

  • ΒΓΗΚΕ ΛΟΙΠΟΝ ΣΕΡΙΑΝΗ ΤΟ ΧΑΦΙΕΔΟΤΣΟΥΡΜΟ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΣ ΑΝΤΙΚΡΟΥΣΗ.ΤΡΩΚΤΙΚΑ ΚΡΥΦΤΕΙΤΕ ΣΤΗ ΤΡΥΠΑ ΣΑΣ!!!ΤΟ ΠΛΑΤΑΝΟ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟΝ ΡΟΚΑΝΙΣΕΤΕ!!!Ο ΠΛΑΤΑΝΟΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟΝ ΝΤΟΥΣΑΙΤΩΝ ΚΑΙ ΘΑ ΖΗΣΕΙ!!!

  • ελενα

    Εχοντας διαβασει το αρθρο που δημοσιευσαν οι ιδιοκτητες,την επιστολη διαμαρτυριας των ανθρωπων που εχουν υπογραψει,όλα τα παραπανω σχολια κ εχοντας λαβει γνωση καποιων ενεργειων κ των 2 πλευρων στο χρονικο του συγκεκριμενου θεματος,θελω να πω καποια πραγματα…

    1)Θεωρω ότι πριν καποιος προβει σε δημοσια εκφραση της αποψης του οφειλει να λαβει σφαιρικη ενημερωση,καθως δεν είναι κατι που αφορα μονο τον ιδιο,κ αν αυτή του η αποψη εχει ως σκοπο το κοινο καλο να την εκφρασει.(Το λεω διοτι δεν καταλαβαινω τον τροπο με τον οποιο μερικοι εκφραζονται. Επισης αυτοι που χρησιμοποιουν χαρακτηρισμους απλα μειωνουν την σοβαροτητα των λεγομενων τους.)

    2)Γνωριζω ότι οι ιδιοκτητες πραττουν με δημοκρατικους τροπους,καθως εχουν επικοινωνησει προφορικως και γραπτως με τις αρμοδιες υπηρεσιες(εκκλησιαστικη επιτροπη,δασαρχειο,δημο στυμφαλιας,τοπικο συμβουλιο).(Είναι ενεργειες που μπορουν να αποδειχθουν κ χαρακτηριζονται ως δημοκρατικες,σε αντιθεση με την φραση ‘’καψτε την ατομικη ιδιοκτησια’’που ειπωθηκε)

    3)Προτεινω εφοσον κ οι 2 πλευρες επιθυμουν την υγεια του πλατανου,να καλεσουν καποιους ειδικους,οι οποιοι θα κρινουν τι χρειαζεται για να επιτευχθει αυτος ο σκοπος.Ακομα θα κρινουν αν υπαρχουν κλαρες(ή εστω κλαρα πανω απτο ξενωνα)οι οποιες είναι επικινδυνες εξαιτιας του δυνατου αερα ή αλλων συνθηκων κ αν οντως υπαρχουν ,με βαση παντα την όχι καταστροφη του πλατανου,θα προτεινουν τη ληψη απαραιτητων ενεργειων.

    4) Επιτρεψτε μου να ειμαι λιγο επιφυλακτικη απεναντι στα κινητρα καποιων που αν κ δηλωνουν την ευαισθητοποποιηση τους προς το περιβαλλον,δεν φροντιζουν τον πλατανο,τον εχουν εγκαταλειψει(όπως αναφερθηκε στο αρθρο των ιδιοκτητων,στο σχολιο του Ηλια αλλα κ όπως είναι φανερο σε οποιον δει τον πλατανο αυτή τη στιγμη), αλλα απ’την άλλη μερια αντιδρουν με σθενος στο κοψιμο ακομα κ μιας κλαρας που δεν γνωριζουν (εκτος αν είναι ειδικοι),αν είναι επικινδυνη κ αν μπορει να συμβαλλει στην καταστροφη του πλατανου.Οι συνεπειες της οποιας ,αν είναι οντως επικινδυνη, δεν μπορουν να αγνοηθουν από κανεναν(όχι μονον απτους ιδιοκτητες)καθως στην χειροτερη περιπτωση μπορει να στοιχισει ανθρωπινη ζωη, ειτε εντος ειτε εκτος ξενωνα.Απλα οι ιδιοκτητες οφειλουν να μην κλεισουν τα ματια τους(όπως κανουν αυτοι που υπογραφουν)κ να προστατεψουν τουλαχιστον τους φιλοξενουμενους τους.

    5)Τελος,η καταστροφη του πλατανου εννοειται πως δεν με βρισκει συμφωνη,τονιζω όμως η καταστροφη του!

  • ελενα

    Προς Ελενη,

    Πιστευω ότι σαφως κ η προστασια του περιβαλλοντος δινει ζωη σε 1 τοπο,χωρις όμως να απορριπτω(όπως εσυ εμμεσα εκανες)ότι η αναπαλαιωση ενός κτιριου του 1880 κ ποσο μαλλον αν αυτό γινεται ξενωνας δεν δινει.Προσφερει την ομορφια της παραδοσης,της τεχνης,της δημιουργιας και πολλων αλλων αγαθων σε ΟΠΟΙΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ ΒΛΕΠΕΙ ΜΕ ΜΑΤΙΑ ΠΟΥ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΤΗΝ ΔΙΑΚΡΙΝΟΥΝ .Αυτοι μπορει να ναι οι κατοικοι του χωριου,οι επισκεπτες,οι φιλοξενουμενοι στον ξενωνα.Οι τελευταιοι εχουν κ την ευκαιρια να ζησουν μεσα σε αυτην την ομορφια σε συνδυασμο παντα με την ομορφια της φυσης κ ο ενθουσιασμος που πηγαζει από αυτην τους την εμπειρια δινει νεα πνοη στο χωριο.Θα μπορουσα να γραψω κ αλλα,όμως νομιζω ότι κ αυτά αρκουν να δωσουν απαντηση στην ερωτηση που εθεσες στην απαντηση της ασπασιας’’ποιος δινει ζωη σε 1 τοπο???’’!!!(τα θαυμαστικα απαντανε στα ερωτηματικα σου)
    Κ κατι ακομα από περιεργεια στο να καταλαβω την αντιληψη σου κ μονο θα θελα να μου μαθω,εφοσον βλεπω ότι απευθυνεσαι προς την ασπασια,ποιο ακριβως απτα λεγομενα της ασπασιας σε οδηγει στο να της θεσεις την ερωτηση’’’Η η ελλειψη πτυχιου κανει την γνωμη τους να εχει μικροτερη ισχυ?’’?κ αν μου επιτρεπεις να κανω και ένα σχολιο επανω σ’αυτό..ότι μονη σου αυτόαναιρεισαι εκθετοντας τα πτυχια σου,τις διατριβες σου ως μεσο πειθους.

  • anait

    parakalw na mh kopei aytos o panemorfos platanos giati omorfainei thn plateia t xwriou….einai apo ta palia kai den yparxei logw na ton aggiksei kanenas…einai xarakthristiko tou xwriou…giati oti palio kai istoriko prepei na t isopedwnoume?

  • Ασημακόπουλος Θοδωρής

    Τελικά διαβάζοντας όλα τα σχετικά σχόλια, εδώ και σε άλλα sites έχω πλέον πεισθεί ότι έγινε πολύς θόρυβος, είτε λόγω άγνοιας είτε από κακή πρόθεση…
    Ναι μεν εκδήλωσα και δηλώνω τη συμπαράστασή μου στην προστασία του δένδρου, αλλά νομίζω πως οι ανακρίβειες που εκφράστηκαν, όπως π.χ. για υπερυψωμένες σοφίτες είναι κακοήθεις συκοφαντίες…
    Η Μίνα είναι γέννημα θρέμμα Ντουσιαΐτισα και αναπαλαίωσε το κτίριο με πολύ μεράκι και σεβασμό στην αρχική εξωτερική μορφή του, όπως τη θυμάμαι από τα παιδικά μου χρόνια, χωρίς καμία προσθήκη σοφίτας! Δεν μπορώ να διανοηθώ ότι θα ήθελε να κοπεί το συγκεκριμένο δένδρο το οποίο είναι ο πόλος έλξης για την επιχείρησή της…
    Δεν έχω επισκεφθεί τον ξενώνα της, αλλά από τα σχόλια επισκεπτών μαθαίνω ότι και εσωτερικά έγινε υπέροχη δουλειά. Έστησε ένα ξενώνα πρότυπο που έκανε γνωστό το χωριό μας πανελλαδικά!.
    Χαρακτηρισμοί του τύπου “αδίστακτη” επιχειρηματίας φανερώνουν πως η επιτυχία της επιχείρησης προκαλεί φθόνο… Το ‘χουν αυτό οι Ντουσιαΐτες μεταξύ τους… Το ξέρω καλά, εκεί μεγάλωσα…
    Όπως έγραψα και σε προηγούμενο σχόλιό μου, μετά τη διευκρινιστική επιστολή του “ΑΡΧΟΝΤΙΚΟΥ” πρέπει το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο και ο Δήμος Στυμφαλίας να θέσουν ως πρώτη προτεραιότητα την ανθρώπινη ασφάλεια και φυσικά με κάθε φροντίδα για τη διατήρηση του δένδρου να κλαδέψουν την επικίνδυνη κλάρα. Με το κλάδεμα της επικίνδυνης κλάρας ο πλάτανος και βέβαια θα ζήσει… Και το λέω αυτό όχι σαν συγγενής της ιδιοκτήτριας, αλλά υπεύθυνα σαν Τεχνολόγος Γεωπονίας, προϊστάμενος του Τμήματος Περιβάλλοντος,(και φυσικά της Υπηρεσίας Πρασίνου), του Δήμου Σικυωνίων.
    Ο Δήμος Στυμφαλίας οφείλει να κηρύξει το δένδρο διατηρητέο και να αναλάβει την διατήρηση και προστασία του, με ανάλογη φροντίδα.

  • ΚΩΣΤΑΣ

    ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ΕΓΩ ΠΡΟΤΕΙΝΩ ΝΑ ΚΟΠΕΙ ΑΠΟ ΤΗ ΡΙΖΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗ ΣΠΑΣΕΙ ΚΑΜΙΑ ΚΛΑΡΑ ΚΑΙ ΠΕΣΕΙ ΠΑΝΩ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑ ΠΑΡΚΑΡΙΣΜΕΝΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ. ΤΟΣΑ ΒΛΕΠΩ ΣΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ. ΠΛΑΤΕΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΠΑΡΚΙΝΚ;

  • θυμια.

    ο πλατανος θελει φροντιδα ναι.οχι με αποφαση και απο επιλογη της μειοψηφιας.με συμφωνια των ντουσαιτων.αλλα βεβαια θα μπορουσαμε να κοψουμε ολα τα δεντρα στο χωριο διοτι ως γνωστον το ρημαζει ο αερας και ολα τα δεντρα μπορει να σπασουν!!οπως επισης και αν τωρα ειναι αυτη η κλαρα επικινδυνη σε 2-3 χρονια μπορει να ειναι η απεναντι.καλυτερα να χτιζουμε διπλα σε μπετα και οχι σε πλατανους να μην φοβουμεθα κιολας.

  • ΝΙΚΟΣ

    ΝΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΩ ΚΑΤΙ ΤΟΝ BLACK CAT.ΟΙ ΧΑΒΙΕΔΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΥΠΟΓΕΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΤΥΧΟΥΝ ΤΟ ΣΚΟΠΟ ΤΟΥΣ.ΤΟ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ ΟΧΙ…ΚΑΠΟΙΟΙ ΑΛΛΟΙ ΙΣΩΣ???ΠΟΥ ΧΕΙΡΑΓΩΓΟΥΝ ΚΑΠΟΙΑ ΑΤΟΜΑ ΑΠΟ ΕΔΩ ΜΕΣΑ ΣΑΝ ΤΑ ΠΡΟΒΑΤΑ….ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΔΙΕΔΩΣΑΝ ΟΤΙ ΘΑ ΚΟΠΕΙ Ο ΠΛΑΤΑΝΟΣ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΜΑΣ ΔΙΕΔΩΣΑΝ ΝΑ ΜΗ ΚΟΠΕΙ ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΚΛΑΡΙ..ΠΟΣΟ ΑΚΟΜΑ ΘΑ ΑΝΤΕΧΕΤΕ ΝΑ ΡΙΧΝΕΤΑΙ ΛΑΣΠΗ ΧΩΡΙΣ ΤΟ ΠΑΡΑΜΙΚΡΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑ????ΕΝΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑ ΤΗΣ ΠΡΟΚΟΠΗΣ ΔΕΝ ΕΧΩ ΔΕΙ..ΤΟΣΟ ΚΑΚΟ ΣΑΣ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΙ ΠΟΥ ΚΑΠΟΙΟ ΑΤΟΜΟ ΠΕΤΥΧΕ ΣΤΟ ΧΩΡΙΟ ΣΑΣ?????

  • ΝΙΚΟΛΑΚΙ ΡΟΥΦΑ ΤΟ ΑΥΓΟ ΣΟΥ ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΙΣ ΑΠΟ ΜΠΟΥΛΙΔΕΣ ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ!!!!ΣΤΗ ΚΟΥΝΙΑ ΣΟΥ ΕΣΥ!!!!

  • ΝΙΚΟ ΔΕ ΜΑΣ ΠΕΙΡΑΖΕΙ Η ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΚΑΝΕΝΟΣ!ΜΑΣ ΠΕΙΡΑΖΕΙ Η ΑΣΥΝΕΙΔΙΣΙΑ!ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΛΟΙΠΟΝ ΝΑ ΠΟΥΜΕ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΟΤΙ ΑΠΟ ΤΑ ΠΡΩΤΑ ΚΙΟΛΑΣ ΣΤΑΔΙΑ ΕΠΙΣΚΕΥΗΣ ΤΟΥ ΑΡΧΟΝΤΙΚΟΥ,ΣΚΟΠΟΣ ΣΑΣ ΗΤΑΝ ΝΑ ΚΟΠΕΙ ΑΥΤΗ Η ΚΛΑΡΑ!!!ΓΝΩΡΙΖΑΤΕ ΓΙΑ ΑΥΤΗ.ΤΟΝΙΖΩ ΟΤΙ Ο ΠΛΑΤΑΝΟΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΜΙΑ Κ Λ Α Ρ Α !!!!ΕΧΕΙ ΠΟΛΛΕΣ ΚΑΙ ΠΕΡΝΑΜΕ ΑΠΟ ΚΑΤΩ ΤΟΥΣ ΜΕ ΤΑ ΠΟΔΙΑ ΜΕ ΑΥΤΟΚΙΝΙΤΑ…..ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΣΠΙΤΙΑ ΠΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΛΟΓΙΚΗ ΤΗ ΔΙΚΙΑ ΣΑΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑ!ΛΟΙΠΟΝ ΠΑΜΕ ΚΟΨΙΜΟ ΑΠΟ ΡΙΖΑ???ΠΑΛΙΟΤΕΡΑ ΔΕ ΦΥΣΑΓΕ?ΑΣ ΣΟΒΑΡΕΥΤΟΥΜΕ ΛΙΓΟ ΚΑΙ ΜΗ ΚΟΡΟΙΔΕΥΟΜΑΣΤΕ!ΑΝ ΜΟΥ ΕΡΘΕΙ ΚΑΠΟΙΟ ΚΕΡΑΜΙΔΙ ΑΠΟ ΤΟ ΑΡΧΟΝΤΙΚΟ Η ΑΠΟ ΚΑΠΟΙΑ ΑΛΛΗ ΣΚΕΠΗ ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΦΤΑΙΕΙ?Η ΜΗΝΑ?ΤΟ ΑΡΧΟΝΤΙΚΟ?ΤΟ ΧΩΡΙΟ?ΠΟΙΟΣ?ΠΕΙΤΕ ΜΟΥ ΠΟΙΟΣ!!!!!

  • Ελένη

    καιρο τωρα σπανιως αφηνουμε ακαλυπτο το χωμα, ισα ισα να ριζωνουν που και που τα δεντρα.. απο δω και στο εξης θα τα πετσοκοβουμε κι αυτα ; αισχος

  • ΝΙΚΟΣ

    ΜΑΛΙΣ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΔΙΟΡΙΣΕΙ ΤΟΝ ΑΠΡΟΣΜΕΝΟ ΠΑΡΑΓΟΝΤΑ(ΚΕΡΑΜΙΔΙΑ)..ΑΛΛΑ ΟΤΑΝ ΚΑΤΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΡΟΒΛΕΦΘΕΙ ΚΑΛΟ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΔΙΟΡΘΩΝΕΤΑΙ… ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΔΕΝ ΑΠΕΙΛΟΥΝΤΑΙ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΤΟ ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΕΙΣ ΑΝ ΚΟΙΤΑΞΕΙΣ ΤΟΝ ΠΛΑΤΑΝΟ..ΤΟ ΝΑ ΚΟΠΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΡΙΖΑ ΔΕΝ ΣΥΖΗΤΙΕΤΑΙ ΟΥΤΕ ΓΙΑ ΑΣΤΕΙΟ..ΚΑΙ ΩΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΑΣΥΝΕΙΔΙΣΙΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ ΠΟΛΥ ΕΔΩ ΜΕΣΑ ΑΦΟΥ ΚΑΠΟΙΟΙ ΒΑΖΟΥΝ ΤΗΝ ΚΛΑΡΑ ΠΙΟ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΖΩΗ ΚΑΙ ΑΠΟ ΕΝΑ ΚΤΙΡΙΟ ΠΟΥ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΣΤΟΛΙΔΙ ΓΙΑ ΤΟ ΧΩΡΙΟ….ΠΡΟΕΧΕΙ Η ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΖΩΗ Μ ΦΙΛΕ Μ…

  • Γιώργος Τουλουμάκος

    Διαβάζοντας τα σχόλια που αναρτήθηκαν τις τελευταίες μέρες στη sfedona.gr με αφορμή το πρωτοσέλιδό της με τίτλο «Ο ΠΛΑΤΑΝΟΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΖΗΣΕΙ», δεν μπορώ να αποφύγω μερικές «πικρές» διαπιστώσεις:

    1. ΟΛΟΙ δηλώνουν τη συμπαράστασή τους για την προστασία του δέντρου (όπως στην Ελλάδα ΟΛΟΙ ενδιαφερόμαστε για την προστασία του περιβάλλοντος) – μόνο που ο καθένας την εννοεί με διαφορετικό τρόπο!
    2. ΟΛΟΙ αναφέρονται πλέον στο κόψιμο μιας κλάρας, ενώ είναι γνωστό ότι όταν ξεκίνησε η ιστορία αυτή εδώ και ένα χρόνο, η μία πλευρά μιλούσε για σαφώς μεγαλύτερο «κουτσούρεμα». Μήπως ο θόρυβος που προκλήθηκε ανάγκασε κάποιους σε «αναδίπλωση» θέσεων;
    3. ΠΟΛΛΟΙ αναφέρονται με κολακευτικά λόγια στην προσεγμένη αναπαλαίωση του ξενώνα και στην ευγένεια της ιδιοκτήτριάς του, ως αποδεικτικά στοιχεία καλών προθέσεων. Μήπως όμως ΟΛΟΙ ξεχνάμε ότι η ευγένεια και η σωστή εξυπηρέτηση των πελατών είναι υποχρέωση των τουριστικών επιχειρηματιών (και πολύ περισσότερο όταν πληρώνουμε αδρά γι’ αυτές τις υπηρεσίες); Και μήπως μας διαφεύγει το γεγονός ότι η αναπαλαίωση ενός κτίσματος οφείλει να είναι προσεγμένη, τόσο ουσιαστικά όσο και τυπικά, όταν πρόκειται για επιδοτούμενη επένδυση όπως εν προκειμένω;
    4. ΟΛΟΙ παραπονιούνται ότι ο πλάτανος δεν έχει αυτά που του πρέπουν: περιποίηση, γεωπονική φροντίδα, σωστή στήριξη. Αλλά ΚΑΝΕΙΣ ποτέ δεν έκανε κάτι. Ούτε οι «αρμόδιες» αρχές (Δήμος, Νομαρχία, Δασαρχείο, κλπ), ούτε οι κάτοικοι του χωριού (για να σώσουν τις «ρίζες τους», όπως πολύ σοφά αναφέρει ο φίλος Λευτέρης Πλαβός), ούτε οι ιδιοκτήτες του ξενώνα (για να προστατέψουν περιουσία και πελάτες αλλά και, κυρίως, για να συνεχίσουν να «εκμεταλλεύονται» τον κράχτη πλάτανο και την πλατεία του).
    5. Εν ολίγοις: ΟΛΟΙ ξέρουν τι πρέπει να κάνουν ΟΙ ΑΛΛΟΙ.

    Τελειώνοντας, επιτρέψτε μου κάποιες επισημάνσεις (με τη διευκρίνιση ότι εγώ ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ από την Ντούσα, βρέθηκα εκεί «γαμπρός» και την επισκέπτομαι όσο συχνότερα μπορώ και την «πονάω» ίσως περισσότερο από άλλους):

    1. Ο πλάτανος πρέπει να σωθεί (είναι η «ρίζα» του χωριού και ο βασικότερος πόλος έλξης για τους επισκέπτες). Με ψυχραιμία και σωστές κινήσεις μετά από τεκμηριωμένες προτάσεις επιστημονικά αρμόδιων (μηχανικός για την στήριξη των κλάδων του, γεωπόνος για την περιποίηση και ενίσχυση της καλής του κατάστασης).

    2. Αλλά το βασικότερο, όλοι πρέπει επιτέλους να συνειδητοποιήσουν ότι για τα θέματα που αφορούν στην επιβίωση του χωριού (δυστυχώς έχουμε φθάσει σε αυτό το σημείο) και στην πρόοδό του (ευελπιστώ στο μέλλον), η λύση δεν βρίσκεται στο ατομικό συμφέρον και στη δημιουργία αντιμαχόμενων στρατοπέδων: «εμείς» και οι «άλλοι». Η λύση βρίσκεται στην ανταλλαγή απόψεων, στο πλησίασμα, στην κοινή προσπάθεια. Και τότε ίσως ο πλάτανος και αυτά που αντιπροσωπεύει βοηθήσουν το χωριό να ξαναβρεί τη ζωή, και «η ζωή να επανεύρει το νόημά της» (όπως αναφέρει ο Γιώργος Σταματόπουλος στο βιβλίο του «Η φωνή»).

  • ΝΙΚΟΣ

    ΒΑΓΓΟ ΑΥΤΟ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΠΟΥ ΕΚΑΝΕΣ ΑΝ ΘΕΣ ΕΛΑ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΕΙΣ ΚΑΙ ΑΠΟ ΚΟΝΤΑ..ΘΑ ΧΑΡΩ ΠΟΛΥ ΝΑ ΤΑ ΠΟΥΜΕ..ΚΑΙ ΘΑ ΜΑΘΟΥΜΕ ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΜΠΟΥΛΗΣ ΜΕΤΑ…

  • Νικολαος

    Εγω προτεινω, τα κλαδια απο το κλαδεμα του δεντρου να τα βάλετε εκει πο σας πονει πιο πολυ!

  • ΦΩΤΕΙΝΗ ΠΑΠΑΜΗΤΡΟΥ

    ΝΑ ΕΝΗΜΕΡΣΩ ΤΟΝ ΚΥΡΙΟ ΜΑΛΙ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΥΡΙΟ ΝΙΚΟΛΑΟ (ΠΟΥ ΕΠΙΤΗΘΕΤΑΙ ΜΕ ΤΕΤΟΙΟ ΖΗΛΟ)ΟΤΙ ΑΝ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΣΤΕΛΝΟΥΝ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΝΑ ΣΤΕΛΝΟΥΝ ΚΑΙ ΑΠΟ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ MAIL ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΒΡΕΘΟΥΝ ΚΑΚΟΒΟΥΛΟΙ ΠΟΥ ΘΑ ΤΟΥΣ ΠΑΡΕΞΗΓΗΣΟΥΝ…ΚΡΙΜΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ!!!

  • ΦΩΤΕΙΝΗ ΠΑΠΑΜΗΤΡΟΥ

    ΝΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΩ ΤΟΝ ΚΥΡΙΟ ΜΑΛΙ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΥΡΙΟ ΝΙΚΟΛΑΟ(ΠΟΥ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΝΑ ΕΝΟΧΛΗΘΗΚΕ ΑΡΚΕΤΑ ΑΠΟ ΤΑ ΕΥΣΤΟΧΑ ΣΧΟΛΙΑ ΤΗΣ ΑΣΠΑΣΙΑΣ)
    ΟΤΙ ΑΝ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΣΤΕΙΛΟΥΝ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΝΑ ΣΤΕΛΝΟΥΝ ΚΑΙ ΑΠΟ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ MAIL ΓΙΑΤΙ ΚΑΡΦΩΝΟΝΤΑΙ…..

  • ΝΙΚΟΣ

    ΛΟΙΠΟΝ ΤΟ ΘΕΜΑ ΞΕΦΥΓΕ ΠΡΩΤΟΝ ΝΑ ΤΟΝΙΣΩ ΚΑΤΙ ΔΕΝ ΕΧΩ ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΟΝ NIKOS H NIKOLAOS ΠΟΥ ΕΚΑΝΕ ΑΥΤΑ ΤΑ ΑΙΣΧΡΑ ΣΧΟΛΙΑ.ΚΑΘΕ ΕΜΑΙΛ ΠΟΥ ΣΤΕΛΝΕΤΑΙ ΕΔΩ ΠΕΡA ΧΡΕΩΝΕΤΑΙ ΜΕ ΕΝΑ ΣΥΓΓΕΚΡΙΜΕΝΟ ΠΡΟΣΩΠΑΚΙ..ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΑΝ ΝΑ ΡΙΞΟΥΝ ΛΑΣΠΗ ΓΙΑ ΜΕΝΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΟ ΑΝΟΗΤΟΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΑΥΤΟ..ΔΕΥΤΕΡΟΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΝΤΡΟΠΗ ΤΟΥΣ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΧΡΗΖΟΥΝ ΨΥΧΙΑΤΡΙΚΗΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗΣ

  • ΝΙΚΟΣ

    ΕΠΙΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΙΔΙΟ ΛΟΓΟ ΔΗΛΑΔΗ ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΑΚΙ ΠΟΥ ΧΡΕΩΝΕΤΑΙ ΚΑΘΕ ΕΜΑΙΛ BLACK CAT,ΜΑΛΙΣ ΚΑΙ ΒΑΓΓΟΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΙΔΙΟ ΑΤΟΜΟ…ΜΑΡΕΣΕΙ ΠΟΥ Ο ΜΑΛΙΣ ΚΑΝΕΙ ΣΧΟΛΙΟ(ΝΙΚΟ ΔΕ ΜΑΣ ΠΕΙΡΑΖΕΙ Η ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΚΑΝΕΝΟΣ!)ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΠΟΔΥΚΝΥΕΙ ΜΙΛΩΝΤΑΣ ΣΑΝ ΤΡΙΑ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ ΑΤΟΜΑ ΓΙΑ ΝΑ ΡΙΞΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΡΙΞΕΙ ΛΑΣΠΗ.ΝΤΡΟΠΗ ΣΑΣ.

  • Ελένη

    Είναι κοινώς αποδεκτό ότι ο κάθε άνθρωπος έχει το αναφαίρετο δικαίωμα να παράγει και να λαμβάνει πληροφορίες χωρίς κανέναν περιορισμό…. Σε διαφορετική περίπτωση υπάρχει λογοκρισία…

    Πάντα υπογράφω με το όνομα μου κύριοι… Δεν απαντώ πλέον γιατί υπάρχει μια επίθεση προς το άτομο μου χωρίς προφανή λόγο.

    Έχω το θάρρος της γνώμης μου και ΠΑΝΤΑ το είχα. Δεν έθιξα κανέναν και θα παρακαλούσα πριν με προσβάλλει ο οποιοσδήποτε να κάνει τη σχετική έρευνα.

    Η μήνυση σας προς το άτομο μου φυσικά και δεν μπορεί να στηριχθεί κάπου, ρώτησα δικηγόρο. Το όνομα μου, το email μου και ο κωδικός του pc μου (ή όποιο άλλο στοιχείο χρειαστεί) μπορεί να σας αποδείξει το περιεχόμενο των μηνυμάτων που έχω στείλει αφού δεν σας αρκεί ο λόγος μου και νομίζετε πως ψεύδομαι. Τα ίδια ισχύουν και για την αδερφή μου φυσικά. Μετά θα σας πρότεινα να αποκαταστήσετε τα ονόματα μας και να πάρετε πίσω τα υπονοούμενα σας.

    Σας ευχαριστώ που με θεωρείτε τόσο ικανή ώστε να έχω προκαλέσει όλο αυτό το θέμα!!! Ούτε εγώ η ίδια δε πίστευα πως έχω τέτοιες δυνάμεις!!! Ούτε το μήνυμα που έγραψα στο facebook περίμενα πως θα ξεσήκωνε τα πλήθη!!! Το συγκεκριμένο μήνυμα το δημοσιεύω και εδώ για όσους δεν το έχουν δει.

    “Μπορεί οι υποχρεώσεις μας να μας κρατούν μακριά από το χωριό μας αλλά αυτό δε σημαίνει πως δεν νοιαζόμαστε για αυτό, ειδικά για τον πλάτανο που είναι το σήμα κατατεθέν του χωριού μας. Ελπίζουμε και με αυτή τη κίνηση μας μέσω internet πια να ακουστεί η φωνή μας, γιατί όπως φάνηκε η συλλογή των υπογραφών δεν ήταν αρκετή. Επίσης μέσω internet θα μπορούν να εκφράσουν την άποψη τους και οι συγχωριανοί μας που μπορεί να μένουν μακριά…
    Σας προτείνω να ρίξετε μια ματιά στο link που ακολουθεί γιατί μας αφορά όλους.

    http://www.sfedona.gr/2010/01/27/%ce%bf-%cf%80%ce%bb%ce%b1%cf%84%ce%b1%ce%bd%ce%bf%cf%83-%cf%80%cf%81%ce%b5%cf%80%ce%b5%ce%b9-%ce%bd%ce%b1-%ce%b6%ce%b7%cf%83%ce%b5%ce%b9/

    Καλό θα ήταν να εκφράσετε την άποψη σας όλοι, ακόμα και εσείς που διαφωνείτε με εμένα γιατί μέσα από το διάλογο παίρνονται καλύτερες αποφάσεις. Να υπάρχουν όλες οι απόψεις εκφρασμένες στη Σφεντόνα κι όχι λόγια του αέρα σε τρίτους. Νοιάζομαι για το χωριό και μπορώ να έχω άποψη.”

    Ευχαριστώ

  • ΔΗΜΗΤΡΑ ΔΟΥΒΗ

    Σήμερα 1/2/2010 δέχτηκε η αδερφή μου τηλεφώνημα από το Νίκο, ο οποίος την “προειδοποίησε” πως θα πρέπει να προσέχουμε εμείς οι δύο γιατί έρχονται μηνύσεις… Προφανώς θεωρεί ότι πολλά από τα παραπάνω σχόλια διαμαρτυρίας εχουν υποβληθεί από εμάς. Εγώ να σε ενημερώσω ότι χέστηκα για το ξενοδοχείο σας, καρδιά μου!!! Ο πλάτανος με νοιάζει! Εγώ οταν μιλάω σε κάποιον για το χωριό μου, δε του κρύβω την αγαπη και το θαυμασμό μου για αυτό το “επικίνδυνο” δεντρο! Ουψ… Συγνώμη!!! Έπρεπε να λέω κάτι άλλο για να μη πείτε οτι σας ζηλεύω κι εγώ; Και για να λυθεί λοιπόν και αυτή η παρεξήγηση, Νικολάκη μου, θεωρώ ότι έχω αποκτήσει έστω και στοιχειώδη ανθρωπιστική παιδεία, που μου επιτρέπει να έχω την άποψη οτι υπάρχουν πολλά πράγματα τα οποία είναι ανώτερα του χρήματος. Εμένα, που είμαι μία από αυτές που σας ζηλεύουν για την επιτυχία σας (και γι αυτό το λόγο, άλλωστε, ήρθαμε στα εγκαίνια του ξενώνα όταν χρειάζονταν άτομα για να δείχνουν τα δωμάτια, αλλά και η Ελένη, επειδή σας ζήλευε, ερχόταν καποια περίοδο και βοηθούσε στη συνεννόηση με τους πελάτες σας)με ενδιαφέρει πολύ περισσότερο να είμαι ευτυχισμένη, πραγματικά ευτυχισμένη.. Όταν σκέφτομαι το μέλλον μου ξέρεις τι βλέπω; Εμένα ΑΥΤΑΡΚΗ και ένα ξύλινο σπιτάκι μέσα σε ένα περιβάλλον που να έχει μείνει ανέγγιχτο απο την ανθρώπινη μαλακία. Είμαι της άποψης ότι όσο προσπαθεί ο ανθρωπος να διορθώσει τις ατέλειες της φύσης τόσο την καταστρέφει. Επιπλέον, σε εκτιμούσα πραγματικά σαν άνθρωπο και πίστευα στη φιλία μας. Αυτή η φιλία όμως δε θα με εμπόδιζε σε καμία περίπτωση να καταπατηθόυν τα πιστεύω μου! Δεν έχεις ακούσει ποτέ κάτι αρνητικό από κάποιον φίλο σου;;

    ΥΓ:Ασπασία, Φωτεινή, Έλενα μην απαντήσετε για το νίκο γιατί βαριέμαι να ξαναασχοληθώ μαζί σας!

  • ΝΙΚΟΣ

    ΕΛΕΝΗ ΚΑΙ ΔΗΜΗΤΡΑ ΘΕΛΩ ΝΑ ΣΑΣ ΞΕΚΑΘΑΡΗΣΩ ΚΑΠΟΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ..Η ΕΡΩΤΗΣΗ ΔΕΝ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΟΥΤΕ ΑΠΕΙΛΗ ΟΥΤΕ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ ΟΥΤΕ ΚΑΙ ΟΠΩΣ ΑΛΛΙΩΣ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΤΟ ΒΑΦΤΙΣΕΤΑΙ..ΕΡΩΤΗΣΗ ΗΤΑΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΓΝΩΣΤΟΠΟΙΗΣΗΣΗ ΓΙΑ ΚΑΠΟΙΑ ΑΤΟΜΑ ΠΟΥ ΑΙΣΧΡΟΛΟΓΟΥΝ ΕΔΩ ΜΕΣΑ.ΑΛΛΗ ΠΡΟΤΑΣΗ Η ΜΙΑ ΑΛΛΗ ΠΡΟΤΑΣΗ Η ΑΛΛΗ.ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΟ ΕΝΑ ΤΟΥ ΑΛΛΟΥ..ΜΗΝ ΤΑ ΜΠΛΕΚΕΤΑΙ…

  • ΤΟ EMAIL ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΟ ΜΟΥ ΝΙΚΟΛΑΚΙ ΚΑΙ ΑΦΟΥ ΣΟΥ ΚΟΒΗ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΛΟΙΠΟΝ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΙΣ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΟΛΟΣ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΔΙΚΟ ΤΟΥ EMAIL!!!!ΕΓΩ ΟΤΑΝ ΜΙΛΑΩ ΜΙΛΑΩ ΜΕ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΜΟΥ!!!!ΚΑΙ ΛΕΩ ΟΤΙ ΓΟΥΣΤΑΡΩ!!!!

  • ΓΙΩΤΑ

    oute klares oute kladia hamena gia tsimenta kai klouvia

  • johnis

    Τα δέντρα τα γέρικα πρέπει να τα σεβόμαστε. Το χαρακτήρα του χωριού πρέπει να τον σεβόμαστε επίσης. Δώστε ζωή στο χωριό,αφήστε τον πλάτανο να ζήσει.

  • GIWTA

    oute klara oute kladi NTROPH KAI AISXOS SE KATHE KAPITALISTH

  • PANAGIOTIS

    entelos pliroforiaka ta atoma ta opoia vrizoun edo den exoun kamia sxesh me ta atoma apo to xorio i me ta atoma ta opoia einai kata tis kopis tou platanou!!!gia psaxtite giro sas kai min vazete saltses….ama pernoume tilefona kai apeiloume tote milame gia katantia kai einai lipiro!kofte to apo tin riza na isixasoume alloi mas giati einai oraio meros na parkaroun autokinita mesa opos vlepoume kai stin fotografia.foteinoula ta parales…..to mono pou kataferate einai i disfimisi sas kai tipota allo,krima!opos leei kai o malis ta monopatia einai epikindina giati uparxoun etimoropa spitia kai kindineuoyme min pesoun kai mas plakosoun,tota theloun kai auta gkremisma(opoios katalave katalave)!!!

  • Ελένη Δουβή

    Στο δεύτερο τηλεφωνημά σου μου τα άλλαξες Νίκο μου, αφού είχε δημοσιευθεί το σχόλιο μου. Ίσως να μην ήσουν ακριβής και να μιλούσες εν βρασμώ ψυχής (γιατί δε ξέρω τι είχε ειπωθεί). Συγγνώμη θα ζητήσουμε ΜΟΝΟ από εσένα χωρίς αυτό βέβαια να σημαίνει πως θα αλλάξει η άποψή μας.-
    Τουλάχιστον προσπάθησε να μας προστατεύσεις κι εσύ από κάποιους καλοθελητές όσο λεπτή και αν είναι η θέση σου, γιατί πιστεύω ότι εσύ τουλάχιστον ξέρεις ποιες είμαστε.

  • ΝΙΚΟΣ

    ΝΑΙ ΜΑΛΙΣ ΚΑΤΑΛΒΑΙΝΩ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΔΥΣΚΟΛΟ ΝΑ ΦΤΙΑΞΕΙΣ ΕΝΑ ΕΜΑΙΛ..ΚΑΙ ΕΙΝΑ ΕΜΦΑΝΕΣ ΟΤΙ ΜΙΛΑΣ ΜΕ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΣΟΥ ΜΑΛΙΣ..ΑΛΗΘΕΙΑ ΠΟΤΕ ΓΙΟΡΤΑΖΕΙΣ????ΓΙΑΤΙ ΔΕ ΜΑΣ ΛΕΣ ΤΟ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΣΟΥ ΟΝΟΜΑ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΤΟΝ 2 ΦΙΛΩΝ ΣΟΥ????ΑΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΦΥΣΙΚΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΟΙ..

  • Anna

    Καλησπέρα καταρχήν!Το θέμα νομίζω ότι έχει ξεφύγει εντελώς και γι’αυτό θα ήθελα να σας ενημερώσω ότι άδικα πλακώνεστε και εκτείθεστε γιατί όπως μόλις σήμερα ενημερώθηκα και χωρίς να θέλω να φανώ αγενής….ο πλάτανος θα καταρρεύσει μόνος του και δεν θα χρειαστεί καμία παρέμβαση!Και με αυτό που λέω ενοώ την ΄χθεσινή αν δεν κάνω λάθος επίσκεψη του Κυρίου Μητσοτάκη στο χωριό!Αν κρίνω απο αυτά που λέει ο Λαός μας για την τύχη που έχει ο Κύριος Μητσοτάκης,και αφού τον θαύμασε για αρκετή ώρα επανέλαβε πολλές φορές πόσο όμορφος είναι αυτός ο πλάτανος!Μιλάω πολύ σοβαρά και όσοι μένετε στο χωριό μπορείτε να επιβεβαιώσετε την επίσκεψη του!Πάντως πέρα απο την πλάκα ελπίζω να μην υπάρχει θέμα για την κοπή αυτού του δέντρου που βρίσκεται εκεί απο το 1875 και έχουμε περάσει οι περισσότεροι πολλές όμορφες στιγμές κάτω απο την σκιά του!Αυτό που σίγουρα πρέπει να γίνει είναι να μεριμνήσουν οι αρμόδιοι για την συντήρηση και φύλαξη αυτού του πλατάνου που είναι το στολίδι του χωριού μας!!!!!

  • ΦΩΤΕΙΝΗ ΠΑΠΑΜΗΤΡΟΥ

    pros PANAGIOTIS
    ΔΕΝ ΕΙΧΑ ΣΚΟΠΟ ΝΑ ΞΑΝΑΣΤΕΙΛΩ ΓΙΑΤΙ ΟΠΩΣ ΠΟΛΥ ΣΩΣΤΑ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΑΝ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΠΙΟ ΠΑΝΩ,ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΧΕΙ ΟΝΤΩΣ ΞΕΦΥΓΕΙ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ!ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΠΟΛΛΑ ΛΟΙΠΟΝ ΜΥΝΗΜΑΤΑ ΒΛΕΠΩ ΠΩΣ ΜΠΗΚΕ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΔΙΑΘΕΣΗ ΝΑ ΜΙΛΗΣΕΙ ΛΙΓΟ ΠΙΟ ΣΟΒΑΡΑ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ…ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΩ ΣΤΗΝ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΣΩ ΣΕ ΑΛΛΑ ΑΤΟΜΑ ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΘΗΚΑΝ ΣΤΟ ΟΝΟΜΑ ΜΟΥ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΤΑ ΘΕΩΡΩ ΑΞΙΟΛΟΓΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ Η ΑΠΟΨΗ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΜΟΥ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΟΙ ΕΦΑΝΤΑΣΤΕΣ ΠΡΟΤΡΟΠΕΣ ΤΟΥΣ!ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΚΑΤΑ ΠΟΣΟ ΕΙΣΑΙ ΣΕ ΘΕΣΗ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΙΣ ΤΑ ΑΤΟΜΑ ΠΟΥ ΒΡΙΖΟΥΝ ΩΣΤΕ ΝΑ ΜΠΟΡΕΙΣ ΙΣΧΥΡΙΖΕΣΑΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΙΟ.ΖΗΤΗΘΗΚΕ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΕΝΑΣ ΔΙΑΛΟΓΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΚΑΙ ΝΑ ΑΚΟΥΣΤΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΔΥΟ ΑΠΟΨΕΙΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΕΚΑΝΑ,ΕΙΠΑ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΜΟΥ ΠΟΥ ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΚΑΙ ΕΝΟΧΛΗΣΕ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΟΠΩΣ ΕΝΟΧΛΗΣΕ ΚΑΙ Η ΑΠΟΨΗ ΤΗΣ ΑΣΠΑΣΙΑΣ…ΒΕΒΑΙΑ ΚΑΙ ΟΙ ΔΥΟ ΜΑΣ ΚΑΝΑΜΕ ΚΑΠΟΙΕΣ ΑΠΛΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΜΠΗΚΕ ΣΤΟ ΚΟΠΟ ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙ.ΕΣΥ ΘΕΩΡΕΙΣ ΟΤΙ ΥΠΕΡΕΡΒΑΛΑ ΚΑΠΟΥ, ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΕΧΟΜΑΙ ΠΑΡ ΟΛΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΤΗΝ ΕΝΣΤΕΡΝΙΣΤΩ.
    ΜΠΟΡΕΙ Η ΙΔΙΟΚΤΗΤΙΑ ΤΟΥ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟΥ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΣΥΓΓΕΝΗΣ ΜΟΥ(ΓΙΑΤΙ ΗΔΗ ΥΠΟΘΗΚΑΝ ΔΙΑΦΟΡΑ ΓΙΑ ΑΥΤΟ)ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΕΣΤΕΙΛΑ ΓΙΑ ΝΑ ΤΗΝ ΥΠΟΣΤΗΡΗΞΩ, ΖΗΤΗΘΗΚΕ Η ΑΠΟΨΗ ΟΛΩΝ ΑΛΛΑ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΠΩΣ ΚΑΠΟΙΟΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΤΗΝ ΑΚΟΥΣΟΥΝ!(ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΝΑΦΕΡΟΜΑΙ ΣΕ ΕΣΕΝΑ)ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΜΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΕΙΠΑ ΔΕΝ ΠΡΟΣΒΑΛΩ ΚΑΝΕΝΑ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΔΕΝ ΔΥΣΦΗΜΙΖΩ ΚΑΝΕΝΑ!(ΓΙΑΤΙ ΣΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΣΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΣΑΦΕΣ ΣΕ ΠΟΙΟΥΣ ΑΝΑΦΕΡΕΣΑΙ)ΑΝΤΙΘΕΤΩΣ ΝΟΜΙΖΩ ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΔΥΣΦΗΜΗΣΗ ΤΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟ ΞΕΝΩΝΑ ΟΣΟ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΧΩΡΙΟ ΜΑΣ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΑ ΟΙ ΑΝΑΚΡΙΒΙΕΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΑΚΟΥΣΤΕΙ ΚΑΙ Η ΟΛΗ ΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ!ΕΓΩ ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΩ ΤΗΝ ΕΥΘΗΝΗ ΓΙΑ ΟΛΑ ΟΣΑ ΕΧΩ ΠΕΙ ΣΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΜΟΥ ΓΙΑΤΙ ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΑΠΟΨΗ ΜΟΥ ΚΑΙ ΞΕΚΑΘΑΡΙΖΩ ΠΩΣ ΔΕΝ ΕΧΩ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΑΚΟΥΣΤΕΙ ΩΣ ΤΩΡΑ!ΔΕΝ ΘΑ ΞΑΝΑΣΤΕΙΛΩ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΜΕ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΥΕΙ Η ΟΛΗ ΤΡΟΠΗ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΛΑΒΕΙ ΤΟ ΘΕΜΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΕΛΩ ΝΑ ΑΠΟΤΕΛΩ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ!ΑΛΛΩΣΤΕ ΝΟΜΙΖΩ ΠΩΣ ΠΛΕΟΝ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΞΕΚΑΘΑΡΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΔΥΟ ΠΛΕΥΡΕΣ ΚΑΙΜΠΟΡΟΥΝ ΟΛΟΙ ΝΑ ΒΓΑΛΟΥΝ ΤΑ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΤΟΥΣ!ΕΙΝΑΙ ΟΜΩΣ ΠΟΛΥ ΑΣΧΗΜΟ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΙΑ ΧΟΥΦΤΑ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΔΩΣΟΥΜΕ ΜΙΑ ΛΥΣΗ…ΚΡΙΜΑ…

  • areti

    Εδω και 6 χρονια ο αδερφος της εν λογω κυριας ο οποιος διατηρει καφενειο απο τον Μαη ως τον Οκτωβρη εκμεταλλευται εμπορικά την πλατεια του χωριου στην οποια βρισκεται ο “εγκαταλλελημενος” πλατανος,φιλοξενώντας δεκαδες πελάτες δικου του καθώς και του ξενοδοχείου. Ρωτάω λοιπόν αυτοικαι τα πανάκριβα αυτοκινητά τους που παρκάρουν απο κατω δεν κινδυνευουν απο τον “αφροντιστο” πλάτανο; και αυτο το λεω γιατι η εν λογω κυρια και ιδιοκτητρια του ξενοδοχειου με πολυ εντεχνο τροπο προσπαθησε να μας πεισει οτι αυτος ο ιστορικος πλατανος ο οποιος δεσπόζει για πανω απο 100 χρονια αγερωχος στην πλατεια του χωριου και εχει επιβιωσει στις δυσμενεις καιρικες συνθήκες του χρονου και της ιστορίας, τώρα θελει, προβαλλοντας αστειες και αστηριχτες δικαιολογιες να θυσιασει στο βωμο του κερδους και της ανθρωπινης απληστιας ενα σημαντικο μερος της ιστοριας του χωριου, οπως για παραδειγμα ο βαθμος της επικινδυνοτητας του πλατανου αποτελει προφαση και σε καμια περιπτωση δεν εχει να κανει με την πραγματικοτητα αφου ο πλατανος ειναι υγιεστατος γεγονος που μπορει να αποδειχθει πολυ εύκολα.
    Ας αποτρεψουμε λοιπον αυτο το εγκλημα του φυσικου περιβαλλοντος και ας διαφυλαξουμε τον πλατανο ως προϊον πολιτισμικης κληρονομιας του χωριου.

  • Εφη

    Ντούσα στα σέρβικα σημαίνει “ψυχή”. Πως μπορεί ενα χωριό να λέγεται Ψυχή, χωρίς
    τον ωραίο του πλάτανο στο κεντρο του. Εξάλλου και γι’ αυτόν τον πλάτανο ερχονται οι ξένοι.

    Τα τσιμέντα και τα πάρκιγκ τα βαρέθηκε ο
    κόσμος. Λίγη σκέψη παρακαλώ.

  • μινα παπαμητρου

    κυριε Γιανιδακη κατοπιν του τηλεφωνηματος μου κοψατε τα mail με τις αισχρολογιες και χυδαιολογιες που δημοσιευσατε. Μου δηλωσατε οτι δεν ελεχθηκαν απο λαθος συνεργατων σας. Δεν ζητησατε ομως μια
    συγνωμη απο αυτα τα παιδια που υπεστησαν αυτο το λεκτικο βιασμο
    στο ονομα της Δημοκρατιας και τις Ελευθεριας του τυπου. Μετα απο
    αυτο μετανιωνω που ασχοληθηκα με αυτο το δημοσιευμα.

  • Ελένη Δουβή

    Πεμ 28/1/2010 8:33 μμ
    “Εξω από το παραδοσιακό κτηνοτροφικό χωριό Λευκαδίτι, στην περιοχή Λιδωρικίου, ξυλεύτηκε αιωνόβια βελανιδιά που για αιώνες -τα καυτά καλοκαίρια- στη σκιά της ξεκουράζονταν το μεσημέρι τα κοπάδια (η φωτογραφία είναι πρόσφατη).

    Η φωτογραφία με την ξύλευση της βελανιδιάς σοκάρει. Δείχνει ότι η αυτοκαταστροφική μανία στη Γκιώνα, δεν προέρχεται μόνο από τις εταιρείες εξόρυξης βωξίτη αλλά και από εμάς τους ντόπιους, τις αποκαλούμενες παραδοσιακές κοινότητες ή από τους περαστικούς που βρίσκουν εύκολα καυσόξυλα για τα τζάκια ή ακόμη από εμπόρους ξύλων που βρίσκουν εύκολο εμπόρευμα. Κανείς δεν προστατεύει τα άλλοτε ιερά δένδρα, που μέσα τους κατά τη μυθολογία ζούσαν οι Δρυάδες. Τουλάχιστον τα παλαιότερα χρόνια, οι άνθρωποι ξύλευαν τη βελανιδιά, μόνον αν έπεφτε η ξεριζωνόταν από φυσικά αίτια (”Δρυός πεσούσης πας ανηρ ξυλεύται”) Δυστυχώς, δεν προλάβαμε να συνεργαστούμε με τους Συλλόγους και το Δήμο Λιδωρικίου, να υλοποιήσουμε την ιδέα του Βαγγέλη Πετσωτά για την ανάδειξη της συγκεκριμένης Βελανιδιάς σε μνημείο φυσικής ιστορίας της περιοχής και την προστασία της με ειδική περίφραξη και ανάδειξη της αξίας της.

    Προτείνουμε:

    Έστω και τώρα, την ανάδειξη του κορμού της βελανιδιάς η ότι απέμεινε σε φυσικό μνημείο.
    Tην μετάδοση της είδησης προς όλους τους Συλλόγους, κρατικούς φορείς και αρμοδίους
    Kατά το 2010, οι Σύλλογοι να συμπεριλάβουν στις εκδηλώσεις τους και τις απειλές κατά του περιβάλλοντος από παρόμοιες ενέργειες.
    Nα διοργανωθεί από τους Συλλόγους και τους Δήμους της Γκιώνας, κοινή μεγάλη εκδήλωση-διαμαρτυρία, για Δάσος/Νερό/Περιβάλλον/Οικισμούς λόγω του ότι η κατάσταση στη Γκιώνα παίρνει διαστάσεις ολικής απειλής.
    Το Πολιτιστικό Κέντρο Στρώμης, είναι στη διάθεση όλων των Συλλόγων της περιοχής για την ανάληψη πρωτοβουλίας και συντονισμού για τη διοργάνωση της προτεινόμενης εκδήλωσης σε χώρο που θα συμφωνηθεί από κοινού και πορείας διαμαρτυρίας.” ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΣΤΡΩΜΗΣ

    http://www.in.gr/Reviews/imagegallery.asp?lngReviewID=1667&lngChapterID=70039&lngItemID=96939

  • ….Στεκει εκει αιωνες, με τα τεραστια κλαδια του ερχεται στα παραθυρα μας να πει ΚΑΛΗΜΕΡΑ…!!!! , να δωσει ενα χαδι !!!!
    Αγνες ψυχες και ομορφα ματια, βγαινουν στα μπαλκονια και ανταποδιδουν….!!!
    Καποιοι ομως που ξερουν να χαιδευουν μονο α ρ γ υ ρ ι α τον χτυπαν αλυπητα με τσεκουρι, γιατι ταχα εξαιτιας του χανουν χρημα(!)
    ……..ει δυνατον !!!!!

    ΤΣΕΚΟΥΡΙ ΚΑΙ ΦΩΤΙΑ σε οσους προσκηνανε χρημα.
    ΤΣΕΚΟΥΡΙ ΚΑΙ ΦΩΤΙΑ στις λερναιες υδρες.
    Γιατι μονο ετσι θα συνεχισει να υπαρχει ο ΠΛΑΝΗΤΗΣ ΜΑΣ.

  • Ζηνα

    Διαβασα το αρθρο και συμφωνω απολυτα!!! Ο πλατανος του χωριου πρεπει να ζησει!!! Και οποιον τον ενοχλει μπορει ο ιδιος αν θελει να κοπει στη μεση , οπως θελουν να κανουν καποιοι ασυνηδιτοι και καποιοι εχθροι του περιβαλλοντος !!! Οποιος πειραξει εστω και ενα κλαδακι του πλατανου θα εχει να κανει με ολους μας και κυριως με εμενα , αν και ειμαι μολις 11 ετων!!! ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΛΑΤΑΝΟ ΤΟΥ ΧΩΡΙΟΥ ΜΑΣ ΚΑΙ ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΙΟ ΜΑΣ!!!!!

  • Ζηνα

    Ελπιζω τουλαχιστον να καταφερουμε κατι!!!! Ενταξει εμεις κανουμε ολη αυτην την προσπαθεια αλλα ποιος μας ακουει??? ή καλυτερα ποιος ασχολειτε με το τι κανουμε εμεις ?? Αυτοι τα αυτοκινητα τους θελουν να παρκαρουν ευκολα και να χτισουν κατι βηλαρες στο χωριο ΜΑΣ , δεν τους νοιαζει τι κανουμε εμεις… θελουν να μας πεταξουν εξω απο το χωριο μας για να πινουν τον καφε τους χωρις να ακουν τις φωνες των παιδιων που παιζουν ανεμελα!!!!!!!!!

  • ΓΙΩΡΓΟΣ

    Όποιος πειράξει τον πλάτανο θα πρέπει να κοιτάξει τα πλατάνια ανάποδα!…

  • Μαριζα

    Ετσι και πειραξει κανεις τον πλατανο του χωριου μας θα εχει να κανει μαζι μας!!! Εμεις προσπαθουμε και θα προσπαθουμε να τον σωσουμε!!!

  • μινα παπαμητρου

    κυριε Γιαννιδακη,
    Πριν απο πεντε μηνες ειχατε γραψει οτι ο πλατανος κυνδυνευει να πεθανει με παραλληλη δημοσιευση απειλων , αισχολογιων λασπολογιων.Σημερα διαπιστωνεται οτι ο πλατανος δεν προκειται να πεθανει διοτι κανεις δεν εχει την προθεση να τον κοψει (ΠΡΑΓΜΑ ΠΟΥ ΣΑΣ ΕΙΧΑΜΕ ΒΕΒΑΙΩΣΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΣΤΙΓΜΗ).
    Ομως παρουσιαζεται ενα βιντεο με ομαλες καιρικες συνθηκες και οηγηστε αβιαστα στο συμπερασμα οτι δεν υπαρχει κυνδυνος για τον ξενωνα και ειναι αστειο να φοβηθηκαν και να εφυγαν πελατες.
    Λυπαμαι που δεν εξαντλειτε την ερευνα σας και οδηγηστε σε εσφαλμενα συμπερασματα δεδομενου οτι υπαρχουν παραστατικα στοιχεια που αποδεικνυουν οτι κατα τις εντονες καιρικες συνθηκες απο 1-6 Ιανουαριου2010 εφυγαν πελατες απο τον Ξενωνα διοτι φοβηθηκαν απο
    τον θορυβο και τα κλαδια που επεφταν στην σκεπη. Τους στειλαμε σε αλλο ξενοδοχειο μεσα στην νυκτα με αποτελεσμα να προκληθη και οικονομικη ζημεια αλλα πολυ περισσοτερο δυσφημηση για τον ξενωνα.
    Επισης ο Βασιλης Παπαμητρου δεν ειναι ιδοκτητης του Ξενωνα αλλα της Ταβερνας.
    Τελος μας υποδεικνυετε να γινει επιτροπη απο τους αντιδρουντες κατοικους και εμας και να απευθυνθουμε στο Υπουργειο Γεωργιας.
    Ησχετικη προταση σας ειναι ανεδαφικη καθοσον το Υπουργειο Γεωργιας δεν εχει καμμια αρμοδιοτητα, αλλα και δεν υπαρχει καμμια σχεση πλεον με τους αντιδρουντες μετα τα ανεπιτρεπτα μαιλ που γραφτηκαν εις βαρος δικο μας και ανθρωπων που στηριξαν την αποψη μας και τα οποια δημοσιευσατε περα απο καθε δημοσιογραφικη δεοντολογια.
    Προθεση μας ειναι να σεβομαστε την ενημερωση σας δεδομενου οτι
    προσφερετε ενα δημιουργικο εργο στο νομο μας πλην ομως οτυπος σαν
    τεταρτη εξουσια πρεπει να ερευνα καλοπιστα τα γεγονοτα και να
    υπαρχει απολυτη δεοντολογια στα γραφομενα του δεδομενου οτι και
    η εξουσια ελεγχεται μεσω της δικαστικης εξουσιας.

  • ευριπιδης

    γεια σας απο β ελλαδα.δεν ειναι σωστο να υπαρχει φαγωμαρα μεταξυ σας.σε ολα τα χωρια οπου υπαρχουν δεντρα μεγαλα αλλα ακομα και στις πολεις ολα τα δεντρα καθε ανοιξη κλαδευονται.αυτο ειναι και το ποιο σωστο για ολα τα δεντρα.τωρα δεν μιλαμε για κλαδεμα οπως της βελανιδιας ποιο πανω.αυτη ειναι η γνωμη μου.

Αφήστε ένα σχόλιο