Γιορτάζουν...

Skliris travel IFA Korinthia CC
ΑΦΟΙ ΓΕΟΡΓΙΟΥ
ARISTOTELIO
Watch videos at Vodpod and more of my videos
ntelalhs
PIETRIS

Χρήσιμα τηλέφωνα

TEL

newspapers

ΟΙ ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ ΤΟΥ ΞΕΝΩΝΑ ΣΤΟ ΚΕΦΑΛΑΡΙ ΕΚΦΡΑΖΟΥΝ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΟΥ ΠΛΑΤΑΝΟΥ

cf80cebbceb1cf84ceb1cebdcebfcf831 ΟΙ ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ ΤΟΥ ΞΕΝΩΝΑ ΣΤΟ ΚΕΦΑΛΑΡΙ ΕΚΦΡΑΖΟΥΝ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΟΥ ΠΛΑΤΑΝΟΥ

Μεγάλη αίσθηση προκάλεσε το προχθεσινό πρωτοσέλιδο της sfedona.gr με τίτλο “Ο ΠΛΑΤΑΝΟΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΖΗΣΕΙ” , με την δημοσιοποίηση μιας επιστολής - διαμαρτυρίας που υπογράφουν κάτοικοι , φίλοι, επισκέπτες, φορείς και οργανώσεις του Κεφαλαρίου εκφράζοντας την αντίθεσή τους στη σχεδιαζόμενη κοπή έστω και μερική ,του πλατάνου που δεσπόζει στην πλατεία του χωριού . Ακολούθησαν δεκάδες σχόλια , μέσα σε λίγες ώρες , όπως και επικοινωνία με την ιδιοκτήτρια του ξενώνα που βρίσκεται στην πλατεία του χωριού , δίπλα από τον πλάτανο. Για να υπάρξει σφαιρική ενημέρωση και να ακουστούν οι απόψεις όλων των πλευρών δημοσιεύουμε την επιστολή που λάβαμε σήμερα από τους ιδιοκτήτες του Ξενώνα “ΑΡΧΟΝΤΙΚΟ” :

Μετά την ηλεκτρονική δημοσίευση της επιστολής διαμαρτυρίας των κατοίκων του Κεφαλαριου Κορινθίας και για την αποκατάσταση της αλήθειας θέτουμε υπόψη σας τα κάτωθι :
1-      Δεν ζητήσαμε ποτέ από τις αρμόδιες Υπηρεσίες ( Εκκλησιαστική επιτροπή , Δασαρχείο ,Δήμο Στυμφαλίας ,Τοπικό συμβούλιο) να κοπεί ο αιωνόβιος πλάτανος που δεσπόζει στην γραφική πλατεία του χωριού μας και αναγνωρίζουμε ότι αποτελεί μια σπάνια ομορφιά του χωριού και πηγή ξεκούρασης κατά τους θερινούς μήνες με την δροσιά του.
2-      Για την καλή του φυσική κατάσταση όμως απαιτείται φροντίδα ήτοι κατάλληλο κλάδεμα ,ράντισμα δεδομένου ότι  πλάτανος γενικά προσβάλλεται από πολλές ασθένειες όπως ο περονόσπορος και οι προνύμφες των λεπιδοπτέρων λόγω του κρύου ή του υγρού ανοιξιάτικου καιρού με αποτέλεσμα να δημιουργείται σαθρότητα στις κλάρες του και να εγκυμονούν κινδύνους από το ξαφνικό πέσιμο τους τέτοιο γεγονός είχε συμβεί στην πλατεία της Χίου πριν λίγα χρόνια με τον τραυματισμό ατόμων.
3-      Στην περίπτωση μας δεν έχει υπάρξει η αρμόζουσα φροντίδα  για την καλή φυσική κατάσταση του πλάτανου  από τους διαμαρτυρόμενους κατοίκους του Χωριού   ενώ είναι εμφανής η εγκατάλειψη του  από το γεγονός ότι κάποιες κλάρες που έχουν δεθεί με συρματόσχοινο έχουν τραυματιστεί επειδή κανένας δεν ενδιαφέρθηκε να αλλάξει το συρματόσχοινο. Πέρσι τον χειμώνα  έσπασε μια μεγάλη κλάρα που υποβασταζετο από σιδερένιο πάσαλο . Τα έντονα καιρικά φαινόμενα που εκδηλώθηκαν πέρσι και φέτος τον χειμώνα έσπασαν αρκετές κλάρες που έπεσαν  στην πλατεία  , στο δρόμο ,στην  αυλή του ξενώνα καθώς και στην σκεπή του  όπου προκλήθηκαν υλικές ζημίες και από τύχη δεν θρηνήσαμε θύματα.
4-      Μετά τα ανωτέρω δεδομένου ότι δίπλα από τον πλάτανο λειτουργώ εδώ και μια πενταετία ένα ξενώνα σε κτήριο του 1880 που έχει χαρακτηριστεί παραδοσιακό από τον Ε Ο Τ δημιουργείται σοβαρός κίνδυνος από μια κλάρα του πλάτανου που βρίσκεται πάνω από την στέγη του κτηρίου και μόνο για αυτό το μέρος της κλάρας ζήτησα από τις προαναφερόμενες Αρχές την κοπή του για την ασφάλεια των επισκεπτών του ξενώνα και όχι για να δημιουργήσω οικολογικό και περιβαλλοντικό πρόβλημα όπως καταγγέλθηκε. Άλλωστε ειναι αδύνατον να δημιουργηθεί τέτοιο πρόβλημα από  ένα  μικρό μέρος της κλάρας δεδομένου ότι και κατά το παρελθόν ιδιοκτήτες σπιτιών γύρω από τον πλάτανο έχουν κόψει κλάρες που απλώνονταν πάνω από τα σπίτια τους χωρίς να υπάρξει το παραμικρό πρόβλημα στον πλάτανο.
5-      Επιπρόσθετα σας γνωρίζω ότι κατά τις εορτές των Χριστουγέννων υπέστη οικονομικό κόστος διότι κατά την εκδήλωση των εντόνων καιρικών φαινομένων αναγκάστηκα μετά από διαμαρτυρίες πελατών μου να εκκενώσω τον όροφο του ξενώνα να τους εξασφαλίσω διαμονή σε άλλο ξενοδοχείο και να υποστώ οικονομικό κόστος και την ανάλογη δυσφήμιση.
6-      Τέλος είμαι στην διάθεση σας να επισκεφθείτε τον ξενώνα και να σχηματίσετε ιδία εικόνα για τα καταγγελλόμενα τα οποία μόνο  από εμπάθεια και κακία θα μπορούσαν να εξηγηθούν.

Σχετικά άρθρα:

  1. Ο ΠΛΑΤΑΝΟΣ ΣΤΟ ΚΕΦΑΛΑΡΙ ΔΕΝ ΠΕΘΑΙΝΕΙ ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ !
  2. Ο ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΟΡΙΝΘΟΥ ΚΑΛΕΙ ΤΟΥΣ ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ ΝΑ ΜΕΙΩΣΟΥΝ ΤΙΣ ΤΙΜΕΣ ΤΩΝ ΕΝΟΙΚΙΩΝ
  3. Ημερίδα με θέμα το υδάτινο πρόβλημα της Κορινθίας από την «ΑΡΔΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΑΓ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΖΕΜΕΝΟΥ»

16 σχόλια για τοΟΙ ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ ΤΟΥ ΞΕΝΩΝΑ ΣΤΟ ΚΕΦΑΛΑΡΙ ΕΚΦΡΑΖΟΥΝ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΟΥ ΠΛΑΤΑΝΟΥ

  • vivi

    Σχετικά με το παραπάνω δημοσίευμα θα ήθελα να εκφράσω κάποιες σκέψεις που μου γεννήθηκαν διαβάζοντας την απάντηση της ιδιοκτήτριας του ξενωνα στην καταγγελία των κατοίκων του Κεφαλαρίου σχετικά με το κόψιμο του πλατάνου.
    Η ιδιοκτήτρια λοιπόν του ξενώνα, μετά την αναπαλαίωσή του έδωσε
    παραπάνω ύψος στο ξενώνα της προσθέτοντας σοφίτες προκειμένου να εξασφαλίσει περισσότερους πελάτες,δεν ξέρω αν η εν λόγω κυρία γνωρίζει την έννοια του δημόσιου χώρου και τη σημασία της ομορφιάς του για τους επισκέπτες του.
    Από τις θέσεις που υπερασπίζεται προφανώς φαίνεται ότι για την ιδιοκτήτρια είναι ταυτισμένος με την παραχωρησή και της τελευταίας σπιθαμής ελευθερης γης για την εκμετάλευσή του. Πρόκειται για μία κίνηση προκλητική που προφανώς χαρακτηρίζεται από το έλεος της ΑΥΘΑΙΡΕΣΙΑΣ και την ΑΔΙΑΦΟΡΙΑΣ των ιθυνοντων.

  • Ελευθέριος Πλαβός

    Δεν κατάγομαι από αυτό το μέρος.Είναι όμως πολλές οι φορές που έχω επισκεφτεί τη γη αυτή.Το συγκεκριμμένο χωριό μου έχει μείνει για τους εγκάρδιους ανθρώπους του. Ο πυρήνας του, χρειάζονται πυρήνα όχι μόνο τα χωριά αλλά και οι άνθρωποι σε εποχές του “ατόμου”,χαρακτηρίζεται από αυτόν το Πλάτανο της Ανατολής - Platanus Orientalis.Εκεί είναι η καρδιά του ιστού του χωριού, εκεί σημαίνουν τα παντά για ζωή. Το δέντρο αυτό μπορώ να το δω Χριστουγεννιάτικο, δέντρο - γαϊτανάκι για τις μέρες που ερχονται,στολίδι του Μάη, κλιματιστικό του θέρους….., φθινόπωρο μόνο στο πλατανο το καταλαβαίνεις κ.α. πολλά. Ποιος κόβει τις “ρίζες”; Ποιος είναι ικανός να κόψει το χρόνο; Να του δώσω να διαβάσει το παραμυθάκι “το δέντρο που έδινε” για να δει την αλήθεια γυμνή κάτω απ’τα κλώνια του στην καρδιά του χειμώνα! Οι ρίζες αυτών των δέντρων,λένε, πως είναι όσο και το ύψος του ίδιου του δέντρου. Αυτές οι ρίζες με ένα μυστικό και υπόγειο τρόπο είναι που σας δένουν και θα σας δείξουν το δρόμο για να το σώσετε.Και να σωθήτε. Και μόνο τότε θα σηκώσετε το βλέμμα για να δείτε γαλαζιο καθαρό.Και σ’αυτό ελπίζω αγαπητοί κάτοικοι του χωριού. Να θυμάστε πως ο χρόνος σε κύκλους γράφει. Ο κορμός του δέντρου ας μην σας το δείξει, γιατί θα’ναι αργά και τα δάκρυά σας, αν έχετε απ’αυτά, θα’ναι αδύνατα να το ποτίσουν ξανά. Με κάθε εκτίμηση και σεβασμό,ένας επισκέπτης σας…

  • Ασημακόπουλος Θοδωρής

    Τελικά νομίζω έγινε πολύς θόρυβος, είτε λόγω άγνοιας είτε από κακή πρόθεση… Δεν γνώριζα το πρόβλημα που προκαλεί η κλάρα στο κτίριο, που συμπτωματικά ανήκει σε πρώτη μου εξαδέλφη. Ναι μεν εκδήλωσα τη συμπαράστασή μου στην προστασία του δένδρου, αλλά νομίζω πως οι ανακρίβειες της φίλης vivi παραπάνω είναι κακοήθεις συκοφαντίες… Η επιτυχία του ξενώνα μήπως προκαλεί το φθόνο; Είμαι από τη Ντούσια, παρόλο που την επισκέπτομαι σπάνια, αλλά έχω άμεση εικόνα και την διαψεύδω κατηγορηματικά. Ο ξενώνας αναπαλαιώθηκε με πολύ μεράκι και σεβασμό στην αρχική εξωτερική μορφή του κτιρίου, όπως τη θυμάμαι από τα παιδικά μου χρόνια, χωρίς καμία προσθήκη σοφίτας! Νομίζω λοιπόν πως μετά τη διευκρινιστική επιστολή του “ΑΡΧΟΝΤΙΚΟΥ” πρέπει το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο και ο Δήμος Στυμφαλίας να θέσουν ως πρώτη προτεραιότητα την ανθρώπινη ασφάλεια και φυσικά με φροντίδα για τη διατήρηση του δένδρου να κλαδέψουν την επικίνδυνη κλάρα. Με το κλάδεμα της επικίνδυνης κλάρας ο πλάτανος και βέβαια θα ζήσει… Και το λέω αυτό όχι σαν συγγενής της ιδιοκτήτριας, αλλά υπεύθυνα σαν Τεχνολόγος Γεωπονίας, προϊστάμενος του Τμήματος Περιβάλλοντος,(και φυσικά της Υπηρεσίας Πρασίνου), του Δήμου Σικυωνίων.
    Ο Δήμος Στυμφαλίας οφείλει να κηρύξει το δένδρο διατηρητέο και να αναλάβει την διατήρηση και προστασία του, με ανάλογη φροντίδα.

  • Δημήτρης Μαξούρης

    Εγώ θα διαφωνήσω!
    Εφόσον μετά από μία κακοκαιρία (που παρόμοιά της είχε χρόνια να δει το χωριό) κινδύνεψαν οι ένοικοι του ξενώνα τόσο που χρειάστηκε να μεταφερθούν σε άλλο κατάλυμα για την ασφάλειά τους, από μία κλάρα του πλατάνου, πρέπει να τιμωρηθεί ο εν λόγω πλάτανος δια της κοπής της ανωτέρω κλάρας. Σε περίπτωση δε μη συμμόρφωσης, πρέπει (σύμφωνα και με το ισλαμικό δίκαιο) να κοπεί ολόκληρο το δέντρο για να μάθει να φέρεται…
    Και επειδή η καλύτερη θεραπεία είναι η πρόληψη, άμεσα θα πρέπει ακόμα:
    1. Να μπαζωθεί το κεφαλάρι στον Άη Γιώργη γιατί μπορεί κάποιος ανύποπτος ένοικος του παραδοσιακού ξενώνα να σκύψει να πιει νερό, να πέσει μέσα και να πνιγεί.
    2. Να κοπούν όλα τα δέντρα που υπάρχουν στο νεκροταφείο, καθώς σε παρόμοια περίπτωση μπορεί να θέσουν σε κίνδυνο τη ζωή αθώων ευσεβών ιθαγενών την ώρα τέλεσης μνημοσύνων, τρισαγίων και λοιπών τελετών. (Καλό θα είναι επίσης, να απαγορευτούν ρητώς οι συναθροίσεις άνω των δύο ατόμων, ώστε αν παρελπίδα συμβεί το κακό, τουλάχιστον να μην θρηνήσουμε πολλά θύματα).
    3. Να ξεριζωθούν σε ακτίνα 2,326 χιλιομέτρων γύρω από την πλατεία του χωριού (και τον παραδοσιακό ξενώνα), όλα τα οπορωφόρα, κωνοφόρα, πυρηνόκαρπα και λοιπά δέντρα, διότι η πτώση των καρπών τους σε κοινόχρηστες κοινοτικές οδούς, αποτελεί θανατηφόρα παγίδα για ανύποπτους και άμαθους επισκέπτες του χωριού γενικότερα και του ξενώνα ειδικότερα (και μη χειρότερα).
    4. Να απαγορευτεί και να τιμωρείται αυστηρά με τη μέθοδο point system, η διέλευση αλεπούδων στο επαρχιακό οδικό δίκτυο, μετά τις 22:30 μμ το καλοκαίρι και τις 20:00 τον χειμώνα, καθώς τρομάζουν τους εκδρομείς οι οποίοι φθάνουν αργά στο κατάλυμά τους για διανυκτέρευση, προκαλώντας ατυχήματα.
    5. Να εφαρμοστεί το μέτρο του δακτυλίου στα καιρικά φαινόμενα (με έμφαση στα ακραία) : Δευτέρα Τετάρτη Παρασκευή Θα κυκλοφορούν βόρειοι άνεμοι, χιόνι και χαλάζι. Τρίτη Πέμπτη Σάββατο θα κυκλοφορούν νότιοι άνεμοι, βροχή και βαρομετρικά χαμηλά. Κυριακάς και εορτάς θα κυκλοφορούν οι πλάτανοι…

    Τελειώνοντας θα ήθελα να ευχαριστήσω όσους με μόνο μέλημα την ασφάλεια των κατοίκων και επισκεπτών του Κεφαλαρίου, προτείνουν την άμεση και σίγουρη λύση του ακρωτηριασμού του πλατάνου χωρίς να σπαταλήσουν χρόνο και χρήμα για να μάθουν πως μπορεί να θεραπευτεί ένα δέντρο, από φορείς όπως δασαρχείο, Γεωπονική σχολή, οικολογικές οργανώσεις.

    ΥΓ Παρακαλώ πληροφορήστε τα αδαή μέλη των κατά τόπους Επιτροπών Αρχιτεκτονικού Ελέγχου να μην χαρακτηρίζουν παραδοσιακό κάθε κτίριο κατασκευασμένο πριν το 1955 αρκεί να είναι πέτρινο και να μην έχει υποστεί εξωτερικά κραυγαλέες επεμβάσεις, γιατί με αυτόν τον τρόπο μπορούν να χαρακτηριστούν παραδοσιακά το 80% των κτηρίων του χωριού, να μετατραπούν σε παραδοσιακούς ξενώνες και να μην μείνει κλάρα για κλάρα σε όλη την Κορινθία…

  • Γιώργος Χριστόπουλος

    Πολύ φασαρία και κακό για μια κλάρα. Αν όμως όντως σπάσει και πέσει πάνω στο κτίριο και χωρίς ενοίκους μέσα την ζημιά που θα κάνει σε ένα διατηρητέο κτίριο του 1880 κανείς δεν την σκέφτεται. Ας το γκρεμίσουμε και εντελώς αν είναι…

  • ΜΑΡΙΑ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ

    ΕΧΩ ΦΙΛΟΞΕΝΗΘΕΙ ΣΤΟΝ ΕΝ ΛΟΓΟ ΞΕΝΩΝΑ ΚΑΙ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΓΡΑΨΩ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΜΟΥ.
    ΟΞΕΝΩΝΑΣ ΑΥΤΟΣ ΜΕ ΕΧΕΙ ΕΝΤΥΠΟΣΙΑΣΕΙ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΣΟ ΠΡΟΣΕΓΜΕΝΟΣ ΣΤΗΝ ΑΝΑΠΑΛΑΙΩΣΗ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ ΤΟΥ ΣΤΙΣ ΑΝΕΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΑΡ ΟΛΟ ΟΤΙ ΚΑΠΙΟΙ ΧΩΡΟΙ ΤΟΥ ΕΙΝΑΙ ΜΙΚΡΟΙ. ΕΠΙΣΗΣ ΜΕ ΕΧΕΙ ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΣΕΙ Η ΕΥΓΕΝΕΙΑ ΤΗΣ ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ.ΔΙΑΒΑΣΑ ΤΑ ΜΑΙΛ ΠΟΥ ΓΡΑΦΟΥΝ ΓΙΑ Τ Ο ΘΕΜΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ ΠΟΥ ΔΕΧΕΤΑΙ ΟΞΕΝΩΝΑΣ ΚΑΙ ΕΝΙΩΣΑ ΤΗΝ ΑΝΑΓΚΗ ΝΑ ΓΡΑΨΩ ΓΙΑΤΙ ΤΗΝ ΘΕΩΡΩ ΑΔΙΚΗ. ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΕΝΑΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΠΟΥ Η ΕΥΑΙΣΘΗΣΙΑ ΤΟΥ Η ΚΟΥΛΤΟΥΡΑ ΤΟΥ ΚΑΙ Η ΑΓΑΠΗ ΤΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΤΟΥ ΠΟΥ ΤΗΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ
    ΠΟΥ ΠΑΤΑΣ ΤΟ ΠΟΔΙ ΣΟΥ ΣΤΟΝ ΞΕΝΩΝΑ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΟ ΣΤΙΓΝΟΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΥΠΟΛΟΓΙΖΕΙ ΤΙΠΟΤΑ.ΜΕΤΑ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΜΑ ΤΗΣ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΑΣ ΚΑΤΑΛΑΒΑ ΤΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ. ΚΟΥΡΑΓΙΟ ΑΥΤΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ
    ΚΑΙ ΣΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΧΩΡΙΑ. ΒΕΒΑΙΑ ΘΑ ΣΑΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΑ ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩ ΣΗ ΠΟΥ ΦΥΣΑΕΙ ΤΟΣΟ ΠΟΛΥ ΝΑ ΛΕΤΕ ΣΤΟΥΣ ΠΕΛΑΤΕΣ ΣΑΣ ΝΑ ΦΥΓΟΥΝ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΛΥΘΕΙ
    ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΕ ΤΗΝ ΚΛΑΡΑ ΔΕΝ ΦΤΑΙΝΕ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΤΙΠΟΤΑΝΑ ΚΙΝΔΥΝΕΥΟΥΝ

  • μαρια παναγοπουλου

    Εχω φιλοξενηθει στον εν λογω Ξ ενωνα και ηθελα να γραψω καποια
    πραγματα καθοτι τυχαινει να ειμαι και κορινθια. Ο ξενωνασ αυτος με εχει εντυποσιασει για το ποσο προσεγμενος ειναι στην αναπαλαιωση του στην διακοσμηση του. επισης ξεχωριζει για την εξυπερετησηκαιτην ευγενεια της ιδιοκτητριας και των εργαζομενων. θεωρω αδικη την επιθεση που δεχεται η ιδιοκτητρια του ξενωνα διοτι δεν μπορει ενας ανθρωπος που η ευαισθησια του η κουλτουρα του και η αγαπη του για την παραδοση και τον τοπο του που βγαινει απο την αυρα του κτηριου να ειναι τοσο στιγνος επαγγελματιας και να μην υπολογιζει τιποτα. μετα το διαβασμα της επιστολη σας καταλαβα τιακριβως συμβαινει.κουραγιο αυτα συμβαινουν και στα
    καλλιτερα χωρια. βεβαια θα σας συμβουλευα σε περιπτωση που φυσαει
    τοσο πολυ να εκκενωνετε τον ξενωνα . δεν φταινε και οι πελατες τιποτα

  • Ασημακόπουλος Θοδωρής

    Αγαπητέ Δημήτρη Μαξούρη δεν θα σου απαντήσω, σεβόμενος το δημοκρατικό σου δικαίωμα να γελοιοποιείσαι δημόσια…

  • Δημήτρης Μαξούρης

    Αγαπητέ κ. Θοδωρή Ασημακόπουλε
    Ευχαριστώ τόσο για τον σεβασμό στα δημοκρατικά μου δικαιώματα, όσο και για την υπομονή που επιδεικνύετε στις κατάπτυστες και άθλιες σκέψεις μου με τις οποίες φυσικά δεν πρέπει να ασχολείται κανείς.
    Προς αποκατάσταση της έννομης (ή οποιασδήποτε άλλης) τάξης θέλω να (σας) γνωστοποιήσω τα παρακάτω:
    1. Δεν κατάγομαι από το Κεφαλάρι στο οποίο πρώτη φορά πήγα το 1986 και έκτοτε το επισκέπτομαι τουλάχιστον μία φορά το χρόνο. Αυτό που μου έκανε εντύπωση τότε, δεν ήταν ούτε η αρχιτεκτονική των κτηρίων του (σε αντίθεση με την πλειοψηφία των χωριών της Ελλάδας), ούτε η παροχή υπηρεσιών στους επισκέπτες (ανύπαρκτη). Αντίθετα μου έκανε εντύπωση ο πλάτανος στην πλατεία, τα έλατα στην Ζήρια, και ο Άη Λιας.
    2. Χαίρομαι όταν βλέπω προσπάθειες βελτίωσης των υποδομών στο Κεφαλάρι είτε αυτές προέρχονται από δημόσιους φορείς, είτε από ιδιώτες. Επειδή όμως ζω στην Ελλάδα στιγματίζομαι από το προπατορικό αμάρτημα της δυσπιστίας τόσο απέναντι στο κράτος όσο και απέναντι στους ιδιώτες .
    3. Έχω την ατυχία να κατοικώ σε μέρος όπου τα πλατάνια, οι καστανιές και οι οξιές είναι η συνηθισμένη βλάστιση. Εδώ, όταν τα κλαδιά ενός δέντρου αγγίζουν επικίνδυνα τα καλώδια της ΔΕΗ, απλά η ΔΕΗ αλλάζει θέση σε στύλους και καλώδια. Όταν οι αρμόδιοι αδιαφορούν για τα δέντρα έξω από το σπίτι μου, θεωρώ υποχρέωσή μου να τα φροντίζω εγώ.

    (και όπως εσείς … δεν απαντήσατε στις λίγες γραμμές που έγραψα πριν μερικές ημέρες, έτσι και εγώ αρνούμαι να αναφέρω ότι τόσο η σύζυγός μου όσο και εγώ, έχουμε περάσει από τα έδρανα του Γεωργικού Πανεπιστημίου Αθηνών)

  • Νίκος Θαλασσίτης

    Aγαπητέ κ. Ασημακόπουλε,

    Ενημερώσατε παρακαλώ την -συμπτωματικα- πρώτη εξαδέλφη σας και ιδιοκτήτρια του εξόχως συντηρημένου κτιρίου, ότι εάν επιμείνει στην παράλογη απαίτησή της, όσο και έξοχα να συντηρεί ένα κτίριο, όσο έξυπνα κι αν διοικεί την επιχείρηση της, όσα χρήματα κι αν αποκτήσει από αυτή, η φήμη της (αλλά και η υστεροφημία της) στο εξής θα συμπυκνώνεται στις ακόλουθες 7 (επτά) λέξεις:

    ΑΥΤΗ ΠΟΥ ΕΚΟΨΕ ΤΟΝ ΠΛΑΤΑΝΟ ΤΟΥ ΧΩΡΙΟΥ

    (αν και με τέτοια “προσόντα” θα μπορουσε κάλλιστα να διεκδικήσει τη δημαρχία στο δήμο αθηναίων, αμα τη αποχώρηση του κ. Νικήτα Κακλαμάνη, αλλιώς γνωστού και ως “Νικηταράς ο Δενδροφάγος”, “Ομέρ Πριόνης” κλπκλπ, με εννοήσατε φαντάζομαι…)

  • Γιώργος Τουλουμάκος

    Διαβάζοντας τα σχόλια που αναρτήθηκαν τις τελευταίες μέρες στη sfedona.gr με αφορμή το πρωτοσέλιδό της με τίτλο «Ο ΠΛΑΤΑΝΟΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΖΗΣΕΙ», δεν μπορώ να αποφύγω μερικές «πικρές» διαπιστώσεις:

    1. ΟΛΟΙ δηλώνουν τη συμπαράστασή τους για την προστασία του δέντρου (όπως στην Ελλάδα ΟΛΟΙ ενδιαφερόμαστε για την προστασία του περιβάλλοντος) – μόνο που ο καθένας την εννοεί με διαφορετικό τρόπο!
    2. ΟΛΟΙ αναφέρονται πλέον στο κόψιμο μιας κλάρας, ενώ είναι γνωστό ότι όταν ξεκίνησε η ιστορία αυτή εδώ και ένα χρόνο, η μία πλευρά μιλούσε για σαφώς μεγαλύτερο «κουτσούρεμα». Μήπως ο θόρυβος που προκλήθηκε ανάγκασε κάποιους σε «αναδίπλωση» θέσεων;
    3. ΠΟΛΛΟΙ αναφέρονται με κολακευτικά λόγια στην προσεγμένη αναπαλαίωση του ξενώνα και στην ευγένεια της ιδιοκτήτριάς του, ως αποδεικτικά στοιχεία καλών προθέσεων. Μήπως όμως ΟΛΟΙ ξεχνάμε ότι η ευγένεια και η σωστή εξυπηρέτηση των πελατών είναι υποχρέωση των τουριστικών επιχειρηματιών (και πολύ περισσότερο όταν πληρώνουμε αδρά γι’ αυτές τις υπηρεσίες); Και μήπως μας διαφεύγει το γεγονός ότι η αναπαλαίωση ενός κτίσματος οφείλει να είναι προσεγμένη, τόσο ουσιαστικά όσο και τυπικά, όταν πρόκειται για επιδοτούμενη επένδυση όπως εν προκειμένω;
    4. ΟΛΟΙ παραπονιούνται ότι ο πλάτανος δεν έχει αυτά που του πρέπουν: περιποίηση, γεωπονική φροντίδα, σωστή στήριξη. Αλλά ΚΑΝΕΙΣ ποτέ δεν έκανε κάτι. Ούτε οι «αρμόδιες» αρχές (Δήμος, Νομαρχία, Δασαρχείο, κλπ), ούτε οι κάτοικοι του χωριού (για να σώσουν τις «ρίζες τους», όπως πολύ σοφά αναφέρει ο φίλος Λευτέρης Πλαβός), ούτε οι ιδιοκτήτες του ξενώνα (για να προστατέψουν περιουσία και πελάτες αλλά και, κυρίως, για να συνεχίσουν να «εκμεταλλεύονται» τον κράχτη πλάτανο και την πλατεία του).
    5. Εν ολίγοις: ΟΛΟΙ ξέρουν τι πρέπει να κάνουν ΟΙ ΑΛΛΟΙ.

    Τελειώνοντας, επιτρέψτε μου κάποιες επισημάνσεις (με τη διευκρίνιση ότι εγώ ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ από την Ντούσα, βρέθηκα εκεί «γαμπρός» και την επισκέπτομαι όσο συχνότερα μπορώ και την «πονάω» ίσως περισσότερο από άλλους):

    1. Ο πλάτανος πρέπει να σωθεί (είναι η «ρίζα» του χωριού και ο βασικότερος πόλος έλξης για τους επισκέπτες). Με ψυχραιμία και σωστές κινήσεις μετά από τεκμηριωμένες προτάσεις επιστημονικά αρμόδιων (μηχανικός για την στήριξη των κλάδων του, γεωπόνος για την περιποίηση και ενίσχυση της καλής του κατάστασης).

    2. Αλλά το βασικότερο, όλοι πρέπει επιτέλους να συνειδητοποιήσουν ότι για τα θέματα που αφορούν στην επιβίωση του χωριού (δυστυχώς έχουμε φθάσει σε αυτό το σημείο) και στην πρόοδό του (ευελπιστώ στο μέλλον), η λύση δεν βρίσκεται στο ατομικό συμφέρον και στη δημιουργία αντιμαχόμενων στρατοπέδων: «εμείς» και οι «άλλοι». Η λύση βρίσκεται στην ανταλλαγή απόψεων, στο πλησίασμα, στην κοινή προσπάθεια. Και τότε ίσως ο πλάτανος και αυτά που αντιπροσωπεύει βοηθήσουν το χωριό να ξαναβρεί τη ζωή, και «η ζωή να επανεύρει το νόημά της» (όπως αναφέρει ο Γιώργος Σταματόπουλος στο βιβλίο του «Η φωνή»).

  • Κεφαλαριωτισα

    Μένω στο κεφαλάρι και έχω ζήσει τους δυνατούς αέρηδες. Ειδα και πέρυσι και φέτος να πέφτουν κλάρες μικρές και μεγάλες παντού. Δεν τολμάς να περάσεις από εκεί. Πέρυσι μια πολύ μεγάλη κλάρα έσπασε και έπεσε μέσα στην πλατεία. Μου κάνει εντύπωση γιατί τόση αντίδραση για το ξενοδοχείο και εμένα το σπίτι μου αν ήταν εκεί και υπήρχε μια μεγάλη κλάρα από πάνω το ίδιο θα έκανα μετά από αυτά που είδα. Είμαι απ’το χωριό και ξέρω ότι και παλιά πολλές φορές αυτοί που είχαν σπίτια γύρω απ’την πλατεία έκοβαν κλάρες του πλάτανου που βρίσκονταν πάνω από τα σπίτια τους και μάλιστα ανέβαιναν και τις έκοβαν ντόπιοι και τότε δεν είχε φέρει κανείς αντίρρηση. Δεν γράφω το όνομα μου γιατί κάποια στιγμή που πήγα να μιλήσω δέχτηκα επίθεση.

  • ΦΩΤΕΙΝΗ ΠΑΠΑΜΗΤΡΟΥ

    ΔΙΑΒΑΣΑ ΜΕ ΠΡΟΣΟΧΗ ΟΣΑ ΕΧΟΥΝ ΕΙΠΟΘΕΙ ΩΣ ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΠΩ ΚΑΙ ΕΓΩ ΜΕ ΤΗΝ ΣΕΙΡΑ ΜΟΥ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΜΟΥ!
    ΚΑΤ’ ΑΡΧΑΣ ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΕΓΩ ΚΑΤΟΙΚΟΣ ΚΕΦΑΛΑΡΙΟΥ ΚΑΙ ΑΓΑΠΩ ΤΟΝ ΠΛΑΤΑΝΟ ΟΠΩΣ ΟΛΟΙ…
    ΤΑ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΟΣΑ ΔΙΑΒΑΣΑ, ΠΟΛΥ ΧΟΝΤΡΙΚΑ, ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΣΤΟ ΧΩΡΙΟ ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΙΑ “ΔΙΕΦΘΑΡΜΕΝΗ” ΙΔΙΟΚΤΙΤΡΙΑ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟΥ ΠΟΥ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΚΟΨΕΙ ΤΟΝ ΠΛΑΤΑΝΟ ΤΟΥ ΧΩΡΙΟΥ, ΓΙΑΤΙ ΕΚΤΟΣ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΧΑΖΗ ΚΑΙ ΔΕΝ ΞΕΡΕΙ ΟΤΙ Η ΟΜΟΡΦΙΑ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΚΥΡΙΩΣ ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΛΑΤΑΝΙ!ΣΩΣΤΑ????ΕΠΙΤΡΕΨΤΕ ΜΟΥ ΝΑ ΔΙΑΦΩΝΙΣΩ…
    ΕΓΩ ΒΛΕΠΩ ΜΙΑ ΚΥΡΙΑ ΠΟΥ ΑΓΑΠΑ ΠΟΛΥ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΤΗΣ ΚΑΙ ΕΚΑΝΕ ΚΑΤΙ ΠΟΛΥ ΟΜΟΡΦΟ(ΤΟ ΞΕΝΩΝΑ)ΠΟΥ ΕΔΩΣΕ ΠΑΛΙ ΖΩΗ ΣΤΟ ΧΩΡΙΟ ΜΑΣ…ΠΡΑΓΜΑ ΜΕ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΤΟΣΟ ΚΑΙΡΟ ΣΥΜΦΩΝΟΥΣΑΝ ΚΑΙ ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΩ ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΦΑΝΩ ΥΠΕΡΒΟΛΙΚΗ) ΑΠΟ ΟΣΟΥΣ ΤΩΡΑ ΜΙΛΟΥΝ ΑΣΧΗΜΑ ΓΙΑ ΑΥΤΗ!ΚΑΝΩ ΛΑΘΟΣ????
    ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΠΙΣΤΕΥΩ ΠΩΣ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΟΛΥ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ΑΤΟΜΑ(ΗΔΗ ΚΑΠΟΙΑ ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΞΕΧΩΡΙΖΟΥΝ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΤΟΥΣ),ΥΠΟΚΙΝΟΥΜΕΝΑ ΑΠΟ ΚΑΚΙΑ ΚΑΙ ΦΘΟΝΟ, ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΟΥΝ ΛΑΝΘΑΣΜΕΝΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ -ΕΙΤΕ ΕΠΕΙΔΗ ΟΥΤΕ ΑΥΤΟΙ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ, ΕΙΤΕ-ΑΚΟΜΑ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ-ΕΠΕΙΔΗ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΟΥΝ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΕΣ ΕΝΤΥΠΩΣΕΙΣ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΝΑ ΧΕΙΡΑΓΩΓΙΣΟΥΝ ΤΟ ΚΟΣΜΟ, ΠΟΥ ΔΙΚΑΙΑ ΕΞΟΡΓΙΖΕΤΑΙ ΑΚΟΥΓΟΝΤΑΣ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΑΣΥΝΑΡΤΗΣΙΕΣ…(ΕΔΩ ΕΡΧΕΤΑΙ ΝΑ ΜΕ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΕΙ ΚΑΙ Η “ΚΕΦΑΛΑΡΙΩΤΙΣΣΑ” Η ΟΠΟΙΑ ΤΟΛΜΗΣΕ ΝΑ ΕΚΦΡΑΣΕΙ ΑΝΤΙΘΕΤΗ ΑΠΟΨΗ…)
    ΠΑΡΑΤΗΡΙΣΑ ΔΕ, ΟΤΙ ΚΑΝΕΙΣ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΔΕ ΧΡΕΙΣΙΜΟΠΟΙΕΙ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΣΤΗΡΙΞΕΙ ΤΑ ΛΕΓΟΜΕΝΑ ΤΟΥ, ΠΑΡΑ ΜΟΝΟ ΚΑΤΑΦΕΥΓΕΙ ΣΕ ΑΥΘΕΡΕΤΟΥΣ ΧΑΡΑΚΤΙΡΙΣΜΟΥΣ ΕΝΑΝΤΙΩΝ ΤΗΣ ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΟΙΚΕΙΩΝ ΤΗΣ.ΒΕΒΑΙΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΕΥΚΟΛΟ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΑΥΤΟ, ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΩΝΥΜΙΑ ΤΟΥ ΔΙΑΔΥΚΤΙΟΥ(ΕΙΔΙΚΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΩΝΤΑΣ ΕΦΑΝΤΑΣΤΑ ΨΕΥΔΩΝΥΜΑ)! ΠΑΡ’ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΘΑ ΗΜΟΥΝ ΠΟΛΥ ΠΕΡΙΕΡΓΗ ΝΑ ΜΑΘΩ ΠΩΣ ΚΑΤΕΛΗΞΑΝ Σ’ ΑΥΤΑ….
    ΟΣΩΝ ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΟΝ ΠΛΑΤΑΝΟ ΤΩΡΑ, ΕΙΜΑΙ ΣΕ ΘΕΣΗ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΩ ΠΩΣ ΓΙΑ ΕΝΑ ΑΡΚΕΤΑ ΜΕΓΑΛΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ ΟΙ ΣΥΓΧΩΡΙΑΝΟΙ ΜΟΥ ΑΠΟΛΑΜΒΑΝΑΝ ΤΗΝ ΔΡΟΣΙΑ ΤΟΥ ΠΛΑΤΑΝΟΥ ΣΧΟΛΙΑΖΟΝΤΑΣ ΠΩΣ Η ΚΩΛΩΝΑ ΠΟΥ ΣΤΗΡΙΖΕ ΤΗΝ ΜΕΓΑΛΗ ΚΛΑΡΑ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΠΛΑΤΕΙΑΣ ΕΧΕΙ ΞΕΒΙΔΩΣΕΙ ΚΑΙ ΑΝ ΔΕΝ ΕΠΙΣΚΕΥΑΣΤΕΙ ΑΜΕΣΑ ΤΟ ΧΕΙΜΩΝΑ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ ΘΑ ΦΥΓΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΘΕΣΗ ΤΗΣ ΚΑΙ ΘΑ ΣΠΑΣΕΙ Η ΚΛΑΡΑ….ΦΥΣΙΚΑ ΤΟΤΕ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΕΝΔΙΑΦΕΡΘΗΚΕ (ΚΑΙ ΚΥΡΙΩΣ ΚΑΝΕΙΣ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΤΩΡΑ ΑΝΤΟΔΡΟΥΝ ΤΟΣΟ ΕΝΤΟΝΑ)ΜΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΤΟ ΠΕΡΑΣΜΕΝΟ ΧΕΙΜΩΝΑ ΝΑ ΣΠΑΣΕΙ ΜΙΑ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΚΛΑΡΑ!(ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΤΗΝ ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΣΤΗΝ FOTO)
    Η ΠΟΛΥΣΥΖΗΤΗΜΕΝΗ ΚΛΑΡΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟ ΑΡΧΟΝΤΙΚΟ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΜΙΚΡΟΤΕΡΗ ΑΠΟ ΑΥΤΗ (ΟΥΤΕ ΤΟ 1/4)ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΑΡΧΗΣΕΙ ΟΛΟΙ ΝΑ ΜΙΛΟΥΝ ΓΙΑ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΟΥ ΔΕΝΤΡΟΥ ΚΑΙ ΚΑΤ’ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΟΛΟΚΛΗΡΟΥ ΤΟΥ ΧΩΡΙΟΥ…
    ΑΠΟ ΤΗ ΑΛΛΗ ΞΕΧΝΑΝΕ ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΠΩΣ ΣΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ ΥΠΗΡΞΑΝ ΑΤΥΧΗΜΑΤΑ ΣΤΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΧΩΡΟ!ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΑ ΑΝΑΦΕΡΩ ΤΗ ΓΙΑΓΙΑ ΤΗΝ ΘΥΜΙΑ, Η ΟΠΟΙΑ ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΤΗΚΕ ΑΡΚΕΤΑ ΣΟΒΑΡΑ ΣΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΤΗΣ ΑΠΟ ΠΤΩΣΗ ΜΙΑΣ ΚΛΑΡΑΣ ΑΚΡΙΒΩΣ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΣΗΜΕΙΟ, ΔΗΛ ΜΕΤΑΞΥ ΤΗΣ ΠΛΑΤΕΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΡΧΟΝΤΙΚΟΥ…ΤΟΤΕ ΟΛΟΙ ΣΥΜΦΩΝΟΥΣΑΝ ΠΩΣ ΚΑΠΟΙΕΣ ΚΛΑΡΕΣ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΚΥΝΔΙΝΕΣ ΚΑΙ ΠΩΣ ΚΑΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ….
    ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΕΙΜΑΙ ΑΠΟΛΥΤΑ ΣΙΓΟΥΡΗ ΠΩΣ ΑΝ ΠΟΤΕ ΣΥΜΒΕΙ ΑΤΥΧΗΜΑ ΚΑΙ ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΤΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΠΕΛΑΤΗΣ ΤΟΥ ΞΕΝΩΝΑ Η ΠΟΛΥ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ ΧΑΣΕΙ ΤΗΝ ΖΩΗ ΤΟΥ ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΤΩΡΑ ΚΑΤΑΚΡΙΝΟΥΝ ΚΑΙ ΠΡΟΚΑΛΟΥΝ ΟΛΗ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΑΝΑΣΤΑΤΩΣΗ , ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΠΡΩΤΟΙ ΠΟΥ ΘΑ ΣΤΡΑΦΟΥΝ ΕΝΑΝΤΙΩΝ ΤΗΣ ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑΣ ΓΙΑ ΑΜΕΛΙΑ ΚΑΙ ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ!
    ΕΙΝΑΙ ΚΡΙΜΑ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΝΤΑΙ ΤΟΣΟ ΣΟΒΑΡΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΘΕΤΟΥΝ ΣΕ ΚΙΝΔΥΝΟ ΑΝΘΡΩΠΙΝΕΣ ΖΩΕΣ , ΑΠΛΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΑΠΑΙΔΕΥΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ…(ΚΑΙ ΑΝΑΦΕΡΟΜΑΙ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΗΚΑ ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΥΠΟΚΙΝΟΥΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΔΕΝ ΚΑΤΑΦΕΡΑΝ ΓΙΑ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΝΑ ΛΑΒΟΥΝ ΤΗΝ ΜΟΡΦΩΣΗ ΠΟΥ ΘΑ ΗΘΕΛΑΝ ΓΙΑΤΙ ΚΑΜΙΑ ΦΟΡΑ Η ΜΟΡΦΩΣΗ ΙΣΩΣ ΔΕΝ ΠΑΙΖΕΙ ΤΟΣΟ ΜΕΓΑΛΟ ΡΟΛΟ ΟΣΟ Ο ΧΑΡΑΚΤΗΡΑΣ ΚΑΙ ΑΡΧΕΣ ΠΟΥ ΠΕΡΝΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ…ΤΟ ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΖΩ ΓΙΑΤΙ ΣΙΓΟΥΡΑ ΘΑ ΒΡΕΘΟΥΝ ΚΑΛΟΘΕΛΗΤΕΣ…)
    ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΩ ΣΤΗΝ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΝΑ ΑΝΑΛΥΣΩ ΑΝ ΔΩΘΗΚΕ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΥΨΟΣ ΣΤΟ ΚΤΗΡΙΟ ΚΤΛ ΟΣΟΙ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΙΟ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΠΩΣ ΔΕΝ ΑΛΛΑΞΕ ΤΟ ΠΑΡΑΜΙΚΡΟ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΝΑΠΑΛΑΙΩΣΗ!
    ΠΡΟΤΕΙΝΩ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ, ΝΑ ΕΡΘΟΥΝ ΝΑ ΔΟΥΝ ΑΠΟ ΚΟΝΤΑΤΟ ΧΩΡΙΟ ΜΑΣ… ΤΟΝ ΠΛΑΤΑΝΟ, ΤΗΝ ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΤΗΝ ΠΕΡΙΒΟΗΤΗ ΚΛΑΡΑ ΓΙΑΤΙ ΚΑΜΙΑ ΦΟΡΑ ΛΕΝΕ “ΜΙΑ ΕΙΚΟΝΑ ΕΙΝΑΙ ΙΣΗ ΜΕ ΧΙΛΙΕΣ ΛΕΞΕΙΣ”…….

  • ΚΩΝ/ΝΟΣ ΣΠΗΛΙΟΠΟΥΛΟΣ

    Κατ’ αρχη θα ηθελα να συστηθω ειμαι ο Κων/νος Σπηλιοπουλος αρχιτεκτονας μηχανικος στο Κιατο και υπηρξα επιβλεπων μηχανικος του “ΑΡΧΟΝΤΙΚΟ ΚΕΦΑΛΑΡΙ”. Τυχαια σερφαροντας ειδα ολα αυτα που γραφονται γι αυτο το θεμα και μερικα με αναγκαζουν να πω και γω δυο λογια ενημερωτικα περισσοτερο.
    - Το κτιριο εχει χαρακτηρισθει παραδοσιακο
    - Ειναι κτιριο με πολλη καλη και ενδιαφερουσα φερουσα τοιχοποιια
    - Ειναι νομιμοτατο οσον αφορα τις προσθηκες που εγιναν επ’ αυτου
    - Η “ΕΠΙΔΟΤΗΣΗ” για τετοιου ειδους επεμβασεις ειναι “ΤΟ ΤΥΡΙ ΓΙΑ
    ΝΑ ΠΙΑΣΤΕΙ Ο ΠΟΝΤΙΚΟΣ ΣΤΗ ΦΑΚΑ” χρειαζεται “μερακι” και να “ματωσεις οικονομικα” (εκτος αν το φυσας το χρημα) για να αναστησεις τετοια κτιρια (στο υψος επιδοτησης υπηρχε ανωτατο πλαφον)
    - Τα μελη των ΕΠΑΕ ειναι αξιολογοτατοι αρχιτεκτονες και “ΟΧΙ ΑΔΑΕΙΣ” και μακαρι να ειχαν διασωθει πολλα περισσοτερα πετρινα κτιρια για να διατηρηθει η παραδοση των χωριων μας. Επειδη υπηρξαν καποιοι “ΑΔΑΕΙΣ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΕΣ” διασωθηκαν παραδοσιακοι οικισμοι μας και οχι μονο, ναοι,κτιρια, πηγες, ξωκλησσια, και δενδρα!!!! (στο Κιατο εχουμε τετοιο ενα φικο).
    -Κατα την γνωμη μου το κλαδεμα ενος δενδρου δεν φερνει το θανατο του.
    -Μινα, ξερω τον αγωνα σου να το αναστησεις το κτιριο πιστευω οτι θα υπαρξει λογικη.

  • ΕΠΙΣΚΕΠΤΡΙΑ

    Επειδή τα τελευταία χρόνια πηγαίνω πολύ συχνά στο Κεφαλάρι μιας και έχουμε σπίτι εκεί, θα ήθελα να πω και εγώ τη γνώμη μου.

    Προσωπικά θεωρώ ότι ο χειρισμός εκ της πλευράς της ιδιοκτησίας του ξενωνα ήταν εξαρχής λάθος. Και εξηγούμαι: όταν αποφασίζεις να κάνεις κάτι τέτοιο, έστω και κόψιμο κλάρας και ειδικά στην περίπτωση που οι προθέσεις σου όποιες και αν είναι μπορεί να παρεξηγηθούν, και όταν λέω παρεξηγηθούν εννοώ λόγω της οικονομικής εκμετάλλευσης του ξενώνα, φροντίζεις να το κάνεις λίγο πιο υπεύθυνα. Υπάρχουν φορείς στην χώρα, όπως το Μπενάκειο Φυτοπαθολογικό Ινστιτούτο, οι οποίοι αν επικοινωνήσεις μαζί τους και τους καλέσεις θα σπεύσουν αφιλοκερδώς να κάνουν αυτοψία και θα παραδώσουν μια έκθεση για το τι χρειάζεται ο πλάτανος, πως μπορεί να κλαδευτεί και τι πρέπει να γίνει γενικώς για την διατήρηση της καλής υγείας του δέντρου.
    Αν γινόταν κάτι τέτοιο, σας διαβεβαιώ πως ΚΑΝΕΝΑΣ δεν θα έλεγε απολύτως τίποτα, δεν θα είχε θεωρηθεί ότι υπήρξε ουδεμία πρόθεση εκ μέρους της ιδιοκτητριας του ξενώνα και θα είχε περάσει και στο χωριό η πεποίθηση ότι η οποιαδήποτε παρέμβαση γίνεται για τον πλάτανο και όχι για τους πελάτες του ξενοδοχείου.
    Γιατί όπως και να το κάνουμε όταν τα καλοκαίρια βγάζεις καρεκλάκια και εκμεταλλεύεσαι όλο το χώρο της πλατείας, όταν κοτσάρεις και μια ταμπέλα στην άκρη του δρόμου μια ωραία πρωία ότι “εδώ parking μόνο πελατών ξενοδοχείου (!!!)” παίρνοντας ουσιαστικά τον δημόσιο δρόμο και μετατρέποντας τον σε ιδιωτικό χώρο στάθμευσης, πως περιμένεις μετά ο συγχωριανός να θεωρήσει αγνές τις προθέσεις σου? Έχει άδικο να είναι καχύποπτος?

    Τώρα, επειδή ζούμε και σε μια κοινωνία που το κέρδος μπαίνει πάνω απο όλους και όλα δυστυχώς, δεν απορώ που οι κάτοικοι του χωριού είναι τόσο πολύ καχύποπτοι, ειδικά όταν απο την πλευρά της ιδιοκτήτριας εκτός απο τις παραπάνω ενέργειες που ανέφερα, τόσα χρόνια δεν είχε γίνει καμια κίνηση για την καλή υγεία του πλατάνου και ξαφνικά προέκυψε επειδή το κλαδί ενοχλούσε τους πελάτες της. Και εγώ καχύποπτη θα ήμουν ως προς τις προθέσεις της. Αυτό δεν σημαίνει βεβαίως ότι η γυναίκα έχει κακή διάθεση ή ότι είναι παράλογη, πιθανότατα όντως να πρέπει να κλαδευτούν κάποιες κλάδες. Απλώς θα πρέπει να μαθαίνουμε να χειριζόμαστε κάποιες καταστάσεις λίγο καλύτερα ωστε να μην δίνουμε την εντύπωση ότι γίνονται όλα για το προσωπικό οικονομικό μας κέρδος.

  • μινα παπαμητρου

    Επειτα απ’τις αισχρολογιες που δημοσιευσε η συγκεκριμενη εφημεριδα ειχα αποφασησει ότι δεν θα ξανα ασχοληθω με αυτό το δημοσιευμα.Βλεποντας όμως οτι η παραπληροφορηση συνεχιζεται με το σχολιο της επισκεπτριας θα ηθελα να πω στην ιδια καθως και στους αναγνωστες τι ισχυει στην πραγματικοτητα.
    1)το parking του ξενοδοχειου δεν είναι δημοσιος αλλα ιδιωτικος χωρος παρ’ολο που τις καθημερινες και το καλοκαιρι αφηνουμε τους κατοικους του χωριου να το χρησιμοποιουν.
    2)τραπεζακια ο ξενωνας δεν εχει βγαλει ποτε στην πλατεια διοτι ο χωρος της ανοικει σε άλλες επιχειρησεις που τον νοικιαζουν απ’την εκκλησια.
    3)δεν αντιδρα η πλειοψηφια του χωριου αλλα ελαχιστα ατομα που είναι καχυποπτα απεναντι σε οποιαδηποτε ενεργεια γινεται προς οφελος του χωριου.
    4)οσον αφορα το χειρισμο μας για το θεμα της φροντιδας του πλατανου,εδώ κ 2 χρονια εχουμε γνωστοποιησει στις αρμοδιες αρχες(δασαρχειο,δημο στυμφαλιας,εκκλησιαστικη επιτροπη,τοπικο συμβουλιο)το προβλημα που υπαρχει ώστε να λειφθουν τα απαραιτητα μετρα.
    μας υποδειξατε να απευθυνθουμε στο μπενακειο φυτοπαθολογικο ινστιτουτο με το οποιο ειχαμε επικοινωνησει κ μας ειχε πει ότι δεν είναι αρμοδιο αυτό αλλα το ινστιτουτο δασολογικων ερευνων κ συγκεκριμενα ο κ.Τσομπελας,ο οποιος μας ειπε προφορικα ότι ο πλατανος πρεπει να κλαδευεται για την διατηρηση της υγειας του κ ότι εγγραφως μπορει να απαντησει μονο σε δημοσιο φορεα.
    5)καθως γινεται συνεχως αναφορα στο κερδος,θα ηθελα να σας πω ότι οικονομικα βιωσιμη ξενοδοχειακη επιχειρηση θεωρειται αυτή που εχει πανω από 12 δωματια,ενώ ο ξενωνας μας εχει μονο 10 δωματια κ γινεται μεγαλη προσπαθεια από μερους μας με προσωπικη εργασια για να παραμεινει βιωσιμη.

Αφήστε ένα σχόλιο