Γιορτάζουν...

Skliris travel
ARISTOTELIO
Lakis-Hatzimihalis
Watch videos at Vodpod and more of my videos
PIETRIS

Χρήσιμα τηλέφωνα

TEL

newspapers

Η ΤΕΝΕΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΕΙ ΣΤΗΝ ΚΟΡΙΝΘΟ

loumpas4 Η ΤΕΝΕΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΕΙ ΣΤΗΝ ΚΟΡΙΝΘΟΟι σχέσεις της Κορίνθου με το Χιλιομόδι, αλλά και με όλα τα χωριά του σημερινού Καποδιστριακού δήμου Τενέας, έχουν αναπτυχθεί από τα μέσα του 19ου αιώνα.
Είναι σχέσεις πολύ ισχυρές και έχουν δομηθεί σε όλους τους τομείς και σε όλα τα επίπεδα, όπως π.χ. σε οικονομικά, κοινωνικά, πολιτικά, πολιτιστικά κ.λ.π.
Αυτό που πρέπει επίσης να ληφθεί σοβαρά υπ’ όψιν είναι η γεωγραφική θέση του δήμου Τενέας, του οποίου τα όρια ευρίσκονται σε απόσταση 8-10 χιλιομέτρων από την Κόρινθο και δεν χρειάζεται χρόνος περισσότερος των 10-15 λεπτών.
Η Τενέα είναι άριστα συνδεδεμένη με ισχυρά δεσμά με την Κόρινθο, είναι κομμάτι της Κορίνθου, είναι ένα μέρος της ψυχής της Κορίνθου.
Είναι ένας δήμος με μεγάλο γεωφυσικό πλούτο και ομορφιά, με αγροτικά προϊόντα εξαιρετικής ποιότητας και με αρχαία ελληνικά, ενετικά και βυζαντινά μνημεία.
Η Τενέα ουδεμία σχέση και επαφή έχει με τον δήμο Νεμέας.
Θα είναι καταστροφική εξέλιξη από όλες τις απόψεις για τον δήμο Τενέας, εάν τον υπάγουν στον δήμο Νεμέας.
Τις απόψεις μου αυτές κατέθεσα και στην διαπαραταξιακή επιτροπή του δήμου Κορινθίων, αλλά τις υποστήριξα με σθένος και στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο του δήμου Κορινθίων, όταν ήλθε το θέμα προς συζήτηση, όπου ζήτησα στην μελέτη του Ι.Τ.Α. που αφορούσε τα νέα διοικητικά όρια του δήμου Κορινθίων, να προστεθεί επιπλέον στην δήμο Κορινθίων και η Τενέα.

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΛΟΥΜΠΑΣ

Σχετικά άρθρα:

  1. ΕΠΙΚΑΙΡΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΤΕΝΕΑΣ : ΝΑΙ ΣΤΗΝ ΚΟΡΙΝΘΟ , ΟΧΙ ΣΤΗ ΝΕΜΕΑ !
  2. ΟΜΟΦΩΝΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΙΝΘΟ ΥΠΕΡ ΤΟΥ ΜΕΓΑΛΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΕ ΛΟΥΤΡΑΚΙ !
  3. Διήμερο Αιμοδοσίας στην Κόρινθο

Αφήστε ένα σχόλιο