ΕΠΑΝΕΜΦΑΝΙΣΗ ΜΕ ΥΠΟΣΧΕΣΕΙΣ ΤΟΥ ΝΑΥΤΙΚΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΚΑΙΤΟΥ ΣΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ

Δέκα περίπου χρόνια πέρασαν από τότε που οι νεαροί ιστιοπλόοι του Ναυτικού Ομίλου Κιάτου έδιναν το παρών, με επιτυχία μάλιστα, σε αγώνες ιστιοπλοΐας σε όλη την Ελλάδα.
Έτσι η επανεμφάνιση του Ν.Ο. Κιάτου, το τελευταίο Σαββατοκύριακο του Φεβρουαρίου στο καμπ που διοργάνωσε ο Ναυτικός Όμιλος Λακωνίας στο Γύθειο, χαιρετίστηκε με ιδιαίτερη θέρμη τόσο από τους άλλους Ναυτικούς Ομίλους όσο και από τον Ομοσπονδιακό προπονητή Χριστόνικο Γιαννίρη.
Η νεανική ομάδα του Ν.Ο. Κιάτου (όλοι οι αθλητές είναι κάτω των 15 χρόνων) είχε σοβαρές ελλείψεις, καθώς οι μισοί της αθλητές δεν κατάφεραν να αγωνιστούν είτε λόγω τραυματισμών είτε λόγω απουσίας στο εξωτερικό. Παρόλα αυτά η παρουσία των αθλητών που πήραν μέρος άφησε εξαιρετικές εντυπώσεις και ακόμα περισσότερες ελπίδες για το μέλλον τους.
Στην πρώτη τους συμμετοχή σε αγώνες και μετά από 5 ιστιοδρομίες στην κατηγορία Optimist, οι Νικόλας Κίλιας και Σωτήρης Καραπιπέρης, μπήκαν στην πρώτη δεκάδα της κατάταξης των αγοριών, ενώ η μικρότερη αθλήτρια του Ομίλου Μαριλένα Κοσμαδάκη κατέλαβε την 4η θέση στα κορίτσια και τη δεύτερη στα κορίτσια κάτω των 11 ετών.
Αυτό που εντυπωσίασε και σχολιάστηκε ευμενέστατα ήταν το γεγονός ότι τα νέα αυτά παιδιά είχαν την πρώτη τους επαφή με την ιστιοπλοΐα πριν από μόλις 7 μήνες, ενώ αυτή ήταν η πρώτη τους συμμετοχή σε αγώνες και μάλιστα με αντιπάλους παιδιά από Ομίλους με παράδοση στο χώρο, με πολύ καλές υποδομές και πλήθος αθλητών, όπως ο Ναυτικός Όμιλος Λακωνίας, ο Ναυτικός Όμιλος Καλαμάτας, ο Αίολος Καλαμάτας κ.α.
Η επανεμφάνιση του Ν.Ο. Κιάτου στους αγώνες τριγώνου οφείλεται στην προσπάθεια τόσο του Δ.Σ. του Ομίλου και του ταλαντούχου προπονητή της ομάδας, Κώστα Γασπαρινάτου, όσο και στο πείσμα, τη δουλειά και την αγάπη για την ιστιοπλοΐα, των μικρών αθλητών που κάθε σαββατοκύριακο όλη τη διάρκεια του χειμώνα, αψήφησαν τις αντίξοες συνθήκες και τις χαμηλές θερμοκρασίες προκειμένου να προπονηθούν για να εκπροσωπήσουν με τον καλύτερο τρόπο τον Όμιλο και την πόλη. Σημαντική επίσης θεωρούμε την βοήθεια και συμπαράσταση των μελών του Ομίλου, αλλά και των γονέων των αθλητών που και αυτοί με τον τρόπο τους συμβάλουν σε αυτή την προσπάθεια.
Βέβαια η αγωνιστική περίοδος μόλις άρχισε και ο Ναυτικός Όμιλος Κιάτου ελπίζει σε καλύτερες εμφανίσεις και καλύτερα αποτελέσματα στους επόμενους αγώνες. Στόχος για τη φετινή χρονιά είναι η απόκτηση εμπειριών από τους αθλητές του και οι διακρίσεις στο περιφερειακό πρωτάθλημα που αποτελούν πρόκριμα για το πανελλήνιο πρωτάθλημα ιστιοπλοϊας τριγώνου. Σημαντική βοήθεια για αυτή την προσπάθεια θα προσφέρουν οι Παναγιώτης Καραπιπέρης και οι ετοιμοπόλεμοι Θανάσης και Δημήτρης Ρούπας οι οποίοι απουσίαζαν από τον αγώνα του Γυθείου αλλά τις επόμενες ημέρες θα βρίσκονται στη διάθεση του προπονητή και του ομίλου.
Όμως, η πρώτη αυτή επαφή με τα πολλά υποσχόμενα για το μέλλον αποτελέσματα, δημιουργεί νέες υποχρεώσεις τόσο στους νεαρούς αθλητές και στον Ναυτικό Όμιλο, όσο και στους άλλους φορείς της περιοχής μας που θα πρέπει να προσφέρουν την υποστήριξή τους για την ανάπτυξη της δραστηριότητας αυτής που τιμά ιδιαίτερα την Κορινθία.
Σχετικά άρθρα:














