ΚΡΙΣΙΜΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΣΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΤΕΔΚ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ

tedk ΚΡΙΣΙΜΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΣΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΤΕΔΚ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ

Με ηφαίστειο που είναι έτοιμο να εκραγεί, έμοιαζε χθες μεσημέρι (4/3/2010) η αίθουσα συμβουλίων της ΤΕΔΚ Κορινθίας. Τόσο το θέμα με τις εξελίξεις του Καλλικράτη όσο και το θέμα με την διαχείριση των απορριμάτων ανέβασαν πολύ ψηλά το θερμόμετρο των συζητήσεων και των αποφάσεων που πάρθηκαν με χίλια βάσανα.

thodoros ΚΡΙΣΙΜΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΣΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΤΕΔΚ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ

Θόδωρος Λαμπρόπουλος

Στο θέμα του Καλλικράτη μετά την εισήγηση του προέδρου Θόδωρου Λαμπρόπουλου και αφού αρκετές φορές οι φωνές κάποιων δημάρχων (Καλαντζής , Λιούντρης , Σοφίας) ακούσθηκαν μέχρι έξω από την αίθουσα, συμφώνησαν όλοι είτε ως δήμαρχοι ,είτε ως δημοτικά συμβούλια να έχουν φέρει τις προτάσεις τους για το χωροταξικό μέχρι τέλος Μαρτίου. Μέσα στον Απρίλιο όπως είπε ο πρόεδρος θα κάνουν αρκετά συμβούλια ώστε να υπάρξει κοινή απόφαση-πρόταση των 18 (Διοικούσης επιτροπής και δημάρχων) για την οριστική πρόταση της ΤΕΔΚ στο χωροταξικό. Ο Θόδωρος Λαμπρόπουλος ζήτησε από τους συναδέλφους του να κάνουν τεκμηριωμένες προτάσεις που θα βασίζονται σε όλες τις παραμέτρους του Καλλικράτη. Δηλαδή και σε πληθυσμιακά κριτήρια και γεωγραφικά και ιστορικά και σε οργανωτικά και διοικητικά κριτήρια των σημερινών αλλά και των προτεινόμενων δήμων. Θύελλα ξέσπασε στο συμβούλιο όταν ο δήμαρχος Νεμέας Κώστας Καλαντζής είπε πως η επιστημονική σύμβουλος της ΤΕΔΚ κα Μαρία Θελερίτη χωρίς να έχει καμμία αρμοδιότητα του είπε ότι δεν μπορούν να φτιάξουν ξεχωριστό δήμο στη Νεμέα γιατί δεν πληρούν τα πληθυσμιακά κριτήρια! Η Μαρία Θελερίτη διέψευσε με κατηγορηματικό τρόπο κάτι τέτοιο και για αρκετή ώρα έγινε το έλα να δεις!
Η ίδια εικόνα επικράτησε όταν ο δήμαρχος Φενεού Σπύρος Σταματόπουλος μίλησε για μαγειρέματα στην ΤΕΔΚ και ο Θόδωρος Λαμπρόπουλος τα πήρε στο κρανίο!

alekos2 ΚΡΙΣΙΜΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΣΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΤΕΔΚ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ

Αλέκος Πνευματικός

Εντύπωση προκάλεσε η τοποθέτηση του δημάρχου Κορινθίων Αλέκου Πνευματικού που είπε ότι είναι ο μοναδικός δήμαρχος από όλη τον νομό που έχει κάνει συνολική πρόταση για το πόσοι και ποιοι θα πρέπει να είναι οι νέοι δήμοι στην Κορινθία. Τόνισε βέβαια ότι η πρότασή του αυτή βασίζεται στην πρώτη πρόταση του Ι.Τ.Α και ο Θόδωρος Λαμπρόπουλος του είπε «άσε το Ι.Τ.Α στην άκρη εγώ δέχομαι ότι υπάρχει πρόταση Πνευματικού για όλο το νομό ! Φέρτε λοιπόν και οι υπόλοιποι τις προτάσεις σας!»
Στο δεύτερο μεγάλο θέμα της συνεδρίασης και αφού οι αψιμαχίες και οι συνεχείς κόντρες έφεραν και πάλι το θέμα της διαχείρισης των απορριμάτων σε αδιέξοδο, την κατάσταση έσωσε κυριολεκτικά η τελική πρόταση του δημάρχου Σωκράτη Τόγια που πρότεινε να τοποθετηθεί ο δεματοποιητής στα όρια του δήμου του , στη γνωστή περιοχή που είχε προτείνει και παλαιότερα στην περιοχή «Γκα».

sokratis ΚΡΙΣΙΜΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΣΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΤΕΔΚ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ

Σωκράτης Τόγιας

Βεβαίως ο κ.Τόγιας έθεσε και κάποιες λογικές προϋποθέσεις για την υλοποίηση της πρότασής του αυτής όπως τα αντισταθμιστικά οφέλη να πηγαίνουν στο δήμο Σαρωνικού και στις θέσεις εργασίας που θα προκύψουν να προτιμηθούν κάτοικοοι του συγκεκριμένου δήμου. Πολλοί δήμαρχοι ανάμεσά τους και ο δήμαρχος της Σολυγείας κ.Αθαν.Τούσουλης συνεχάρη τον Σωκράτη Τόγια για την πρωτοβουλία του αυτή που τους δίνει λύση στο τεράστιο πρόβλημα της διαχείρισης των απορριμάτων. Τελικά όλοι ψήφισαν την πρόταση Τόγια πλην του Χρήστου Χασικίδη που δήλωσε ότι θέλει την έδρα του εργοστασίου συνολικής διαχείρισης απορριμάτων στη Τενέα και του Άγγελου Παπαγγελόπουλου που είπε ότι γενικώς είναι εναντίον της λύσης των δεματοποιητών! Να σημειώσουμε ότι ο Θόδωρος Λαμπρόπουλος έθεσε τις προτεραιότητες για το θέμα των απορριμάτων με την παρακάτω σειρά :
1 )Να προχωρήσει άμεσα η χωροθέτηση για τους δεματοποιητές, 2) Να εξασφαλιστεί άμεσα η αδειοδότηση του εργοστασίου ανακύκλωσης για το νομό και 3) να επιλεχθεί ο χώρος για το εργοστάσιο της ολοκληρωμένης διαχείρισης.
Στο σημείο αυτό ο Αλέκος Πνευματικός επεσήμανε ότι έχει προτείνει μια θέση στα όρια του δήμου Κορινθίων για το εργοστάσιο και έχει και άλλη μία που δεν θέλει να δημοσιοποιήσει!
Χαρακτηριστική ατάκα του Σωκράτη Τόγια : «Πρέπει επιτέλους να πάρουμε κάποτε μια απόφαση. Αν κάποιοι συμπολίτες μας ξεκινήσουν τις μηνύσεις και τις αγωγές για τις παράνομες χωματερές μας θα πάμε όλοι οι δήμαρχοι φυλακή και καλά να πάθουμε! Όμως μαζί μας πρέπει να μπουν στη φυλακή και οι μειοψηφίες των δήμων!»… και το μάτι του έπεσε λοξά στον Πέτρο Λέκκα που παρακολουθούσε το συμβούλιο και αντιτίθεται στη λύση της περιοχής «Γκα»
Κάποιος μάλιστα δήμαρχος του συνδέσμου σιγοψιθύρισε: « στην φυλακή και ο Πέτρος! »
Τελικά ψηφίστηκε όπως προαναφέραμε η λύση της περιοχής «Γκα» για την τοποθέτηση και λειτουργία του δεματοποιητή, με την προϋπόθεση ,τα απορρίμματα που δεματοποιούνται να πηγαίνουν για τοποθέτηση στους χώρους των σημερινών ΧΥΤΑ και βέβαια το εργοστάσιο ολοκληρωμένης διαχείρισης να γίνει στην συγκεκριμένη περιοχή.
Επικοινωνήσαμε τηλεφωνικά με τον Γενικό Γραμματέα της Περιφέρειας κ.Φώτη Χατζημιχάλη ο οποίος είχε πληροφορηθεί για την απόφαση αυτή αλλά όχι λεπτομερώς. «Πιστεύω ότι θα μου στείλουν και εμένα αναλυτικά αυτήν την απόφαση της ΤΕΔΚ Κορινθίας για να ενημερωθώ. Στη συνέχεια θέλω να μιλήσω με όλους τους δημάρχους και ακολούθως θα κάνω και εγώ τις δηλώσεις μου για το σοβαρό αυτό θέμα. Το γεγονός πάντως ότι πήραν μια απόφαση είναι θετικό από μόνο του!» μας τόνισε ο κ.Χατζημιχάλης.

Σχετικά άρθρα:

  1. ΝΕΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΣΤΗΝ Ο.Ε.Β.Ε. Ν.ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ - ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΜΙΧΑΛΗ ΜΕΖΙΝΗ
  2. ΣΧΟΛΙΑ ΤΟΥ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΥ ”ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ ΝΕΜΕΑΣ” ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
  3. ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΚΟΡΙΝΘΟΥ : ΕΙΠΑΝ ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ ΠΟΛΙΤΩΝ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ

2 σχόλια για το : ΚΡΙΣΙΜΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΣΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΤΕΔΚ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ

  • παναγιωτης

    Ρε παιδιά προσέξτε καλά τον αλέκο στη φωτογραφία.Σαν τον καντάφι
    στα νιάτα του δεν είναι;Προσέξτε το μαλλί ,την έκφραση και το μάτι που γυαλίζει!
    παναγιώτης

  • Free Reporter

    Ο Καντάφι είναι στην εξουσία 40 χρόνια ! Λες;;;;

Αφήστε ένα σχόλιο