Εκδήλωση για το περιβάλλον και ποδηλατικός περίπατος από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Εξαμιλίων
Επειδή η ξαφνική βροχή ματαίωσε την προγραμματισμένη για τις 05 Ιουνίου, εκδήλωση αφιερωμένη στην Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Εξαμιλίων διοργανώνει το Σάββατο 19 Ιουνίου ποδηλατικό περίπατο. Πρόκειται για τον 2ο ποδηλατικό γύρο του χωριού, με συμβολική σημασία, χωρίς αγωνιστικό χαρακτήρα και με σκοπό την ευαισθητοποίηση όλων μας σε θέματα οικολογικής μετακίνησης αλλά και χρήσης του ποδηλάτου ως βιώσιμου μέσου μετακίνησης.
Καλούμε λοιπόν όλους, μικρούς και μεγάλους που διαθέτουν δικό τους ποδήλατο να βρίσκονται στην κεντρική πλατεία του χωριού μας στις 7:30 μ.μ. να συμβάλλουμε στην διάδοση του μηνύματος και να γνωρίσουμε το ποδήλατο σαν μέσο μεταφοράς ικανό να μας προσφέρει ταχύτητα, οικονομία και ανεκτίμητη καθημερινή άσκηση. Στον περίπατο μας θα συμμετάσχει η κίνηση πολιτών «στην Κόρινθο με ποδήλατο»
Στη συνέχεια και σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο στην κεντρική πλατεία τα παιδιά θα ζωγραφίσουν με θέμα «ζωγραφίζω για το περιβάλλον μου».
Η εκδήλωση θα πλαισιωθεί από ενημερωτικές ομιλίες ανθρώπων ειδικευμένων σε θέματα περιβάλλοντος και θα κλείσει με την προβολή βίντεο μικρής διάρκειας.
Επίσης, θα υπάρξει σημείο συγκέντρωσης άχρηστων ηλεκτρικών συσκευών, όλων των τύπων μπαταριών & λαμπτήρων προς ανακύκλωση.
Πολιτιστικός Σύλλογος Εξαμλιών
Σχετικά άρθρα:
















