ΞΕΧΩΡΙΣΕ Η ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ ΝΑΥΤΙΚΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΚΙΑΤΟΥ ΣΤΟ ΡΑΛΙ ΙΟΝΙΟΥ 2010

naytikos-omilos-kiatou

Εντυπωσιακή ήταν η συμμετοχή του Ν. Ο. Κιάτου στην 22η Διεθνή Ιστιοπλοϊκή Εβδομάδα Ιονίου, ή Ράλι Ιονίου 2010 όπως συνηθίζουν να την αποκαλούν, η οποία διοργανώθηκε από τον Ιστιοπλοϊκό Όμιλο Κέρκυρας με την βοήθεια όλων των ναυτικών ομίλων της Δυτικής Ελλάδας.
Το σκάφος του Ναυτικού Ομίλου Κιάτου, FRINI, με κυβερνήτη τον Σωτήρη Μενούνο και πλήρωμα απόφοιτους της Σχολής Ανοικτής Θαλάσσης του Ομίλου, πήρε πολύ καλές θέσεις στις τέσσερις συνολικά ιστιοδρομίες του αγώνα και παρά την απειρία του πληρώματος, τερμάτισε στην 22η θέση της κατάταξης.
Εντυπωσιακός ήταν ο αριθμός των συμμετοχών, ο οποίος έφθασε τα ογδόντα σκάφη, με επάνω από 400 συμμετέχοντες αθλητές, κάτι που αποτελεί ρεκόρ για τον συγκεκριμένο αγώνα, που φέτος ξεκίνησε από την Κέρκυρα και με ενδιάμεσους σταθμούς τη Πρέβεζα, τη Βασιλική Λευκάδος τερμάτισε στο Ληξούρι Κεφαλονιάς. Εκεί έγινε και η τελευταία ιστιοδρομία, ένα δύσκολο όρτσα - πρίμα, που καθόρισε και την τελική κατάταξη.
Η ιδιαιτερότητα του φετινού αγώνα ήταν η συμμετοχή και σκαφών κρουαζιέρας, δηλαδή σκαφών που δεν προορίζονται για αγώνες, κάτι που επιτρέπει τη συμμετοχή ξένων ιστιοπλόων που βρίσκονται για διακοπές στο Ιόνιο. Βέβαια τα σκάφη αυτά δεν επηρεάζουν την κατάταξη των άλλων αγωνιζομένων.
Για την ιστορία, πολυνίκης όμιλος ήταν - για ακόμα μια φορά- ο Ν.Ο. Παλαιού Φαλήρου, που κέρδισε τις δύο από τις τέσσερις επίσημες κατηγορίες, με τα σκάφη ANEMOESSA με κυβερνήτη τον Κώστα Μάνθο και DENNIS με κυβερνήτη τον Αντρέα Χατζή, ενώ από μία νίκη έλαβαν ο Ν.Ο. Τζιτζιφιών Καλλιθέας με το VANA VIOLETA και τον Γιώργο Συκάρη στο τιμόνι, ενώ στην κατηγορία Κρουαζιέρας πρώτο τερμάτισε το σκάφος LEONA του Ν.Ο. Λευκάδας.
Αυτό που θα θέλαμε να κρατήσουμε από τη φετινή διοργάνωση του Ράλι Ιονίου είναι η κερκυραϊκή φιλοξενία, η βοήθεια που προσέφεραν στους διοργανωτές και τους αγωνιζόμενους οι όμιλοι και οι δήμοι των περιοχών που διεξήχθη ο αγώνας, αλλά κυρίως το ψηλό επίπεδο ανταγωνισμού, μέσα από το οποίο ξεχώρισε το πλήρωμα του Ν. Ο. Κιάτου, τόσο για την απόδοσή του όσο και την συντροφικότητα του.

Σχετικά άρθρα:

  1. ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΟΙ ΜΙΚΡΟΙ ΤΟΥ ΝΑΥΤΙΚΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΚΙΑΤΟΥ
  2. Ο ”ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ” ΤΟΥ ΝΑΥΤΙΚΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΚΙΑΤΟΥ ΞΑΝΑΧΤΥΠΑ !
  3. ΣΤΑ ”ΜΕΓΑΛΑ” ΣΑΛΟΝΙΑ ΟΙ ”ΜΙΚΡΟΙ” ΤΟΥ ΝΑΥΤΙΚΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΚΙΑΤΟΥ

Αφήστε ένα σχόλιο