March 19, 2017

Αυτές είναι λαϊκές , ελεύθερες και δημοκρατικές εκδηλώσεις!

Για την παρουσία 70-80 πολιτών (κυρίως νέων παιδιών) που ήθελαν να διαμαρτυρηθούν ΕΙΡΗΝΙΚΟΤΑΤΑ για την διοργάνωση από τον Δήμο εκδήλωσης  πού ήθελε να καταδικάσει την θεματική εβδομάδα στα σχολεία, χρειάστηκε να επιστρατευτεί ισχυρότατη αστυνομική παρουσία με επικεφαλή τον ίδιο τον Αστυνομικό Διευθυντή , τον Διοικητή του Αστυνομικού Τμήματος Κορίνθου και άλλους ανώτερους αξιωματικούς.

Τρία περιπολικά βρισκόντουσαν σε όλη την διάρκεια έξω από τον χώρο της εκδήλωσης και σε απόσταση 50 μέτρων μια κλούβα της ΕΛ.ΑΣ

Λίγο πριν αρχίσει η εκδήλωση οι διοργανωτές έκλεισαν αιφνιδιαστικά τις δύο πόρτες του Δημοτικού Θεάτρου ώστε να μην μπορεί να εισέλθει κανείς «αντιφρονούντας»

Στην εύλογη διαμαρτυρία των πολιτών κυρίως νέων παιδιών που διαμαρτυρήθηκαν για την ενέργεια αυτή υπερασπίστηκαν το δικαίωμα τους να εισέλθουν σε ένα δημόσιο χώρο αλλά μάταια δημιουργήθηκε ένταση με τους φύλακες αστυνομικούς.

Κάποια στιγμή άνοιξε η πόρτα υπό δρακόντεια μέτρα για να μπει κάποιος –πιθανώς επώνυμος με άσπρα μαλλιά- και βρήκε την ευκαιρία να εισέλθει  ο νεαρός φοιτητής Αχιλλέας (τον βλέπεται στην φωτο με το κόκκινο μπουφάν και το σακίδιο στην πλάτη.Δείτε και τα πρόσωπα που βρισκονται στην πόρτα πίσω απο τον Αστυνομικό).

Σε χρόνο ρεκόρ παρουσιάζεται και πάλι στην είσοδο ο νεαρός φοιτητής να σπρώχνεται βίαια προς τα έξω από κάποιον που τον έχει πιάσει από το λαιμό!!

Ο νεαρός φοιτητής μιλώντας στον Λάκη Γιαννιδάκη είπε ως κάποιοι ιδιώτες «μπράβοι» τον χτύπησαν και τον πέταξαν έξω βίαια και μας έδειξε τον λαιμό του που ήταν ακόμα έντονα κοκκινισμένος. Άλλωστε η εικόνα που δείχνουμε είναι αδιάψευστη.

Πιστεύουμε ότι η εισαγγελία Κορίνθου θα πρέπει να επέμβει για δύο λόγους :

Πρώτον γιατί απαγορεύτηκε σε πολίτες νεα παιδιά της πόλης η είσοδος σε έναν δημόσιο χώρο; Όταν μάλιστα τα παιδιά αυτά διαβεβαίωνα ότι θέλουν ήρεμα και δημοκρατικά να παρακολουθήσουν την εκδήλωση και να κάνουν έναν διάλογο με τους οργανωτές.

Φοβάται τόσο πολύ άραγε ο κ. Δήμαρχος , ο κ. Αντιπεριφερειάρχης και οι φίλοι τους τον ελεύθερο διάλογο;

Και δεύτερον για την τραμπούκικη επίθεση εκ μέρους των οργανωτών στον νεαρό φοιτητή Αχιλλέα.

Αξίζει να πούμε ότι όταν προσήλθε στην εκδήλωση ο δήμαρχος Κορινθίων Αλέξανδρος Πνευματικός μαζί με τον αντιπεριφερειάρχη Πελοπίδα Καλλίρη δεν δημιουργήθηκε το παραμικρό επεισόδιο αλλά οι συγκεντρωμένοι με ειρωνικό τρόπο τους χειροκροτούσαν και φώναζαν «άξιος-άξιος»

ΦΩΤΟ ΜΕ ΤΟΝ ΦΑΚΟ ΤΗΣ SFEDONA.GR

 

Κατηγορία: 

Youtube: 

Add new comment

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η sfedona.gr δεν υιοθετεί καθ' οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
CAPTCHA
This question is for testing whether you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
By submitting this form, you accept the Mollom privacy policy.