November 20, 2013

Τα πιο ωραία σουτζουκάκια με πιλάφι φούρνου

Εκτέλεση
Μουλιάζουμε το ψωμί στο κρασί. Το στύβουμε και το βάζουμε σε μπολ. Προσθέτουμε όλα τα υλικά του κιμά και τα ζυμώνουμε όλα μαζί μέχρι να αφρατέψει ο κιμάς.
Συγχρόνως βράζουμε όλα μαζί τα υλικά της σάλτσας για 15' μέχρι να δέσει η σάλτσα. Βουτάμε τα χέρια στο κρασί και πλάθουμε σε μικρά σουτζουκάκια και τα τηγανίζουμε σε ελαιόλαδο για λίγα λεπτά να ροδίσουν. Τα προσθέτουμε στη σάλτσα να βράσουν για 10' σε μέτρια φωτιά.
Ροδίζουμε το βούτυρο με το αμύγδαλο στο τηγάνι. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200ºC στον αέρα, στη μεσαία σχάρα και ζεσταίνουμε το ταψί. Ρίχνουμε στο ζεστό ταψί το βούτυρο και το αμύγδαλο, προσθέτουμε το ζεστό νερό ή το ζωμό και το ρύζι και ψήνουμε για 25' ανακατεύοντας 1-2 φορές.

Υλικά συνταγής

  • 500 γρ. κιμάς μοσχαρίσιος
  • 2 σκ. σκόρδο
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.γ. κύμινο
  • 2 φέτες ψωμί μπαγιάτικο
  • 1 φλ. μαυροδάφνη
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • Για το σερβίρισμα
  • γιαούρτι στραγγιστό
  • μαϊντανός
  • Για τη σάλτσα
  • 1 κιλό ντομάτες τριμμένες
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.σ. πελτέ
  • 1 πρέζα ζάχαρη
  • 2-3 κόκκοι μπαχάρι
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • Για το πιλάφι αμυγδάλου
  • 2 κ.σ. βούτυρο
  • 3 κ.σ. αμύγδαλα
  • 2 φλ. ρύζι μακρύκοκο
  • 4 φλ. νερό ζεστό η ζωμό
  • αλάτι
  • πιπέρι

Add new comment

CAPTCHA
This question is for testing whether you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
By submitting this form, you accept the Mollom privacy policy.