March 07, 2017

Δεν νομίζουμε ότι υπάρχει Κορίνθιος που να μην γνωρίζει την ιστορική αυτή ταβέρνα που λειτουργεί στην καρδιά της Αρχαίας Κορίνθου από το 1979.

Στην μικρή γραφική πλατεία του χωριού δίπλα ακριβώς από τον αρχαιολογικό χώρο ο αξέχαστος Αθανάσιος Γέμελος ίδρυσε την όμορφη αυτή ταβέρνα , η οποία πραγματικά έχει αναδειχθεί στον καλύτερο πρεσβευτή της Ελληνικής γεύσης και της Ελληνικής πατροπαράδοτης φιλοξενίας.

Σήμερα την ταβέρνα διευθύνει Νίκος Γδύσης ανιψιός του αείμνηστου Αθανάσιου Γέμελου.

Τα τουριστικά γραφεία της Αθήνας θεωρούν την συγκεκριμένη ταβέρνα την καλύτερη ταβέρνα της περιοχής και την προτιμούν ανεπίφυλακτα. Το ίδιο όμως και οι ντόπιοι γιατί εκεί θα βρουν το καλύτερο Ελληνικό παραδοσιακό φαγητό σε μαγειρευτά ,σε ψητά στα κάρβουνα ακόμα πολλές φορές και στη σούβλα. Ακόμα και αν βιάζεστε μπορείτε να στου «Γέμελου» να απολαύσετε την παραδοσιακή πίτα με γύρο, σουβλάκι , χάμπουργκερ κ.ά.

 Οι τιμές δεν είναι «τουριστικές» όπως συνηθίζουν πολλά τέτοια μαγαζιά σε τουριστικούς προορισμούς, αλλά Ελληνικότατες και ελκυστικότατες.

Θαυμάσιο και πεντακάθαρο περιβάλλον μέσα και έξω από την ταβέρνα . Φιλικό σέρβις και ανθρώπινη επικοινωνία με τον πελάτη.

Υπάρχει και ένα μυστικό για όσους δεν το γνωρίζουν. Είναι η υπερυψωμένη βεράντα στο πίσω μέρος της ταβέρνας από την οποία μπορείς να απολαύσεις το φαγητό σου βλέποντας να απλώνεται μπροστά σου ολόκληρος ο αρχαιολογικός χώρος . Να ταξιδέψεις νοητά μέσα από την οδό Λεχαίου στον περίφημο αρχαϊκό ναό του Απόλλωνα, στο Βήμα του Αποστόλου Παύλου ,στην Πειρήνη κρήνη , στην Κρήνη της Γλαύκης, την αγορά , το Βουλευτήριο και βέβαια να αισθάνεσαι ότι βρίσκεσαι στην «σκιά» του επιβλητικού Ακροκόρινθου με το μοναδικό του κάστρο  

Όποια εποχή του χρόνου και αν διαλέξετε για μια βόλτα στην αρχαία Κόρινθο ή για μια επίσκεψη στον αρχαιολογικό χώρο και το μουσείο  ή και στον Ακροκόρινθο, συνδυάστε το με ένα καταπληκτικό Ελληνικό γεύμα στην φημισμένη σε Ελλάδα και εξωτερικό ταβέρνα «Γέμελος»

Φωτογραφία του Vrattis Dimitris.

Ο Νίκος Γδύσης είναι πραγματικός «άρχοντας» όπως και ο αξέχαστος θείος του που ίδρυσε την ταβέρνα, και φροντίζει πάντα για το καλύτερο και ποιοτικότερο φαγητό με πολλά αγνά παραδοσιακά προϊόντα από την περιοχή (κρέατα, τυριά, λαχανικά , λάδι, κρασί κ.ά) καθώς και για το ομορφότερο και φιλικότερο περιβάλλον.

Χαρακτηριστικές φωτο με τον φακό της sfedona.gr

 

 

 

 

Add new comment

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η sfedona.gr δεν υιοθετεί καθ' οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
CAPTCHA
This question is for testing whether you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
By submitting this form, you accept the Mollom privacy policy.