June 04, 2017

Καλοκαιρινή κότα με πιπεριές και μπίρα

Σιγομαγειρεμένη χωριάτικη κότα με μελωμένη σάλτσα πιπεριάς και μπίρας. Εύκολο φαγητό, πεντανόστιμο και γρήγορο στο στήσιμό του.

Υλικά Συνταγής

  • 1 χωριάτικη κότα γύρω στα 1.800 γραμμ. κομμένη σε μερίδες
  • 1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 πράσο σε λεπτές φέτες
  • 4 πολύχρωμες πιπεριές κομμένες σε 8 χοντρές λωρίδες (όλα τα χρώματα)
  • 1 κουτάκι μπίρα (330 ml)
  • 1/3 φλ. ελαιόλαδο
  • 1 κλαδάκι φρέσκια ρίγανη
  • 1 κλαδάκι φρέσκο θυμάρι
  • 1/2 κ.γλ. ζάχαρη
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • άσπρο ρύζι για το σερβίρισμα

Εκτέλεση
Σε πλασoτέ κατσαρόλα ροδίζουμε λίγες λίγες (για να μην πέφτει η θερμοκρασία του λαδιού) τις μερίδες κότας, κι όσες ροδίσουν, τις διατηρούμε σκεπασμένες σε πιατέλα. Στο ίδιο ελαιόλαδο, αφού τελειώσουμε με το ρόδισμα της κότας, ρίχνουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και τις φέτες πράσο. Τ’ αφήνουμε να σοταριστούν για 5΄, ανακατεύοντας και τέλος, προσθέτουμε τις πιπεριές κομμένες σε χοντρές λωρίδες.
Ανακατεύουμε να λαδωθούν, ξαναβάζουμε την κότα στην κατσαρόλα, δυναμώνουμε τη φωτιά και ρίχνουμε τη μπίρα λίγη λίγη γιατί φουσκώνει. Προσθέτουμε τη ζάχαρη, τα μυρωδικά και αλατοπιπερώνουμε. Χαμηλώνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε το φαγητό και σιγοβράζουμε για περίπου 1 ώρα και 30΄ μέχρι να μαλακώσει καλά το πουλερικό και να μελώσει η σάλτσα του. Σερβίρουμε με άσπρο ρύζι.

Add new comment

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η sfedona.gr δεν υιοθετεί καθ' οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
CAPTCHA
This question is for testing whether you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
By submitting this form, you accept the Mollom privacy policy.